Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Bodyhack

op 25 november 2021 door

Bodyhack is het verhaal van Tanja de Jonge dat voort komt uit het in 2016 verschenen Cyberboy. Waar het door sommige lezers als een 'vervolg' bestempeld wordt, is het boek ook prima te lezen zonder dat je Cyberboy gelezen hebt. En dat is wat ik heb gedaan! Nieuwsgierig? Lees dan snel verder...

Door Annemieke de Jong

Bodyhack

Bjorn is een bijzondere jongen. Na een ernstig ongeval hing Bjorn zijn leven aan een zijden draadje. Er bleek echter een oplossing, die werd gebracht door de Japanse professor Takanishi. En zo veranderde Bjorn van een normale jongen in een cyborg (half mens, half robot). Een operatie die zijn leven gered heeft, maar er tegelijkertijd ook voor heeft gezorgd dat zijn leven nooit meer hetzelfde zou zijn. Sinds zijn operatie zit het ICDP hem op de hielen om hem te gebruiken in het Amerikaanse leger en laat dat nou precies zijn wat Bjorn niet wil.

Maar dan komt Bjorn er achter dat hij niet ouder wordt en besluit terug naar Nederland te komen, in de hulp dat daar een arts is die hem kan helpen. Voor zijn bezoek aan deze arts licht hij zijn beste vriend Kevin in. Wanneer Bjorn vervolgens - na het bezoek aan de arts - wel een contactlink stuurt, maar op het afgesproken tijdstip niets van zich laat horen, begint Kevin zich ongerust te maken. Als blijkt dat ook vrienden Anne en Joris niets meer van Bjorn gehoord hebben, besluiten ze samen met Bjorn zijn collega-hacker Moonlight op onderzoek uit te gaan. Zo begint een spannend avontuur!

Tanja de Jonge

Jeugdboekenschrijfster Tanja de Jonge debuteerde in 2009 met Dwaalspoor in de diepte. Met dit boek was de stap naar het schrijven van spannende jeugdliteratuur gezet. De Jonge is van mening dat een spannend verhaal de verbeeldingskracht van lezers laat groeien, hetgeen belangrijk is voor het ontwikkelen van creativiteit en het vermogen tot creatief denken. De Jonge schrijft dan ook het liefst boeken die je niet meer weg wilt leggen, maar die je gewoon door wil blijven lezen. De grote vraag is natuurlijk, of ze hier met het schrijven van Bodyhack in is geslaagd?

Leeservaring

Zoals al is aangegeven houdt De Jonge er van haar lezers mee te nemen in haar boeken. Dit is iets waar ze met Bodyhack zonder twijfel in geslaagd is! De avonturen in het boek verlopen razendsnel en tegelijkertijd is er een compleet verhaal neer gezet. Een verhaal dat wel eens waar ruimte over laat voor een eventueel vervolg, maar tegelijkertijd ook als helemaal af kan worden beschouwd.

Het verhaal over vriendschap laat zien hoeveel het waard is om de juiste mensen om je heen te hebben. Het laat zien dat vriendschap verder gaat dan afstand en moeilijke situaties kan doorstaan. Maar uiteindelijk is dat niet de kern van dit verhaal. Het is een verhaal vol spanning dat je af laat vragen wie goed en wie fout is! Dat je mee laat zoeken naar Bjorn en met momenten echt smeekt om doorgelezen te worden, omdat je gewoon moet weten wat er gaat gebeuren!

Dit alles maakt het boek uitermate geschikt voor de jeugdige lezers, voor wie dit boek ook bedoeld is. Het boek is vlot geschreven, leest lekker weg en is bovenal ook een boek dat niet al te dik maar wel compleet is!

Ik geef Bodyhack daarom ****.

Nieuwsgierig geworden naar Bodyhack? Hier vind je een leesfragment en de boektrailer!Reacties op: Bodyhack

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Tanja de Jonge

Tanja de Jonge

Tanja de Jonge is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster. Haar eerste jeugdroman...