Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Clubrecensie Billy de binnenjongen

op 17 januari 2019 door

Billy de binnenjongen is het debuut van de Haarlemse Frans van Deijl en meteen genomineerd voor de Hotze de Roosprijs. Wie is Billy? Waarom zou hij in zijn zomervakantie naar buitengaan?

Gescheven door Antoinette

Billy de binnenjongen kent een drukke cover waarop een verveeld kijkende jongen staat met een koptelefoon op. Wie de cover verder bekijkt, ziet allerlei andere voorwerpen getoond, zoals een verrekijker, computer en een stopcontact. Tja, waarom zou je als puber in de zomervakantie naar buitengaan, als je in huis alles binnen handbereik hebt wat je leuk vindt? 

Billy de Binnenjongen

Billy besluit om zijn zes weken zomervakantie binnen te vieren, al wil zijn moeder dat hij naar elke dag naar buiten gaat. Zijn vader denkt het idee te hebben om Billy naar buiten te krijgen. Hij moet namelijk voor zijn werk een drone testen.Een leuke stoere activiteit voor Billy. Maar Billy zou Billy niet zijn als hij een plan bedenkt om de drone vanuit huis te gaan testen. Zal zijn plan gaan slagen?

Tijdens zijn vakantie houdt Billy verder een dagboek bij en vlogt zo nu en dan. Dit blijkt alleen niet echt een groot succes qua volgers. Dan gebeurt er iets waardoor zijn plan in duigen lijkt te vallen. Hoe zal Billy dit gaan oplossen?

Doelgroep

De schrijfstijl en taalgebruik is echt voor puberende jongens. Diegene die dit boek lezen, zullen zich zeker herkennen in Billy. Hij is eigenwijs, vindingrijk, nieuwsgierig en een echte puber. Het liefst zit hij achter zijn computer of kijkt op zijn smartphone. Ondertussen houdt hij vanuit zijn kamer de buurt nauwlettend in de gaten, vooral zijn buurvrouw.

Leeservaring 

Billy de binnenjongen is een boek die verschillend ervaren kan worden. Het is modern geschreven, wat ook te merken is aan de woordkeuzes en activiteiten van Billy. Ikzelf vond het boek vrij oppervlakkig en had meer uitdaging verwacht. Billy is tenslotte net klaar met groep 8. Billy is een jongen die zich eigenlijk rot verveelt, maar dit alleen niet wil toegeven. Misschien dat daar mijn oppervlakkige gevoel vandaan komt. Toch zal dit boek voor veel jongens een geweldig boek kunnen zijn. Het is een boek die je geweldig of helemaal niks vindt.

Ik geef het boek 3 sterren.

Heb jij Billy de binnenjongen al gelezen? Wat vond jij van dit verhaal? Is het terecht dat hij is genomineerd voor de Hotze de Roosprijs?



Reacties op: Clubrecensie Billy de binnenjongen

Meer informatie

Gerelateerd

Over