Advertentie

Clubrecensie De ondergrondse boomgaard

op 01 maart 2019 door

De ondergrondse boomgaard is een spannend boek voor kinderen vanaf 10 jaar en kwam februari 2019 uit. De drukke cover laat de lezer alvast een beeld vormen van de gebeurtenissen in het boek. Durf jij het aan om het boek te lezen?

Geschreven door Antoinette

De ondergrondse boomgaard

Mat Larkin schrijft met De ondergrondse boomgaard zijn debuut. 320 bladzijden lang neemt hij de lezer mee in een spannend avontuur.Als er iemand is die het stadje Dunns Boomgaard goed kent, dan is het Pri Kohli wel. Hij is het eerste kind die hier kwam wonen en het officiële gezicht van het tien jaar oude stadje. Een van zijn taken is om buitenstaanders te overtuigen ook in hun stadje te komen wonen. 

Wanneer Attica Stone in Dunns Boomgaard komt wonen vraag ze hem een simpele vraag. Waar is de boomgaard als het stadje Dunns Boomgaard heet? Pri Kohli weet het antwoord niet op deze vraag en samen besluiten ze op zoek te gaan naar de boomgaard. Natuurlijk gaat dit niet zomaar. Ze stuiten tegen veel problemen en geheimen op. Zo komen ze tot de ontdekking dat de burgemeester zich anders voordoet dat hij in werkelijkheid is en vinden ze een huis op een hoge rots die gemaakt is van deuren.

Net als ze denken dat ze alle geheimen ontdekt hebben, komen ze achter een enorm magisch probleem. Hoe gaan ze dit geheim ontrafelen?

Doelgroep

Op de achterflap staat dat het boek geschikt is voor kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar. Het verhaal nodigt uit om zelf te lezen en niet om voor te lezen. Er gebeurd veel in het verhaal. Kinderen zullen zich herkennen in het gedrag en denkwijze van Pri Kohli en Attica Stone. Dit maakt het boek geschikt voor deze doelgroep.

Leeservaring

De ondergrondse boomgaard is een spannend boek om te lezen. Het verhaal begint met het leren kennen van Pri Kohli, waarna al snel de avonturen beginnen wanneer hij Attica Stone ontmoet.

Doordat er veel gebeurt in het verhaal, bouwt de spanning goed op. De korte hoofdstukken zorgen dat het geheel goed leesbaar is en niet al te moeilijk te begrijpen is. De communicatie tussen Pri en Attica zijn met momenten grappig en geven het spannende verhaal evenwicht.

Ik vond het verhaal wel lang en zou kunnen afleiden voor lezers die minder graag lezen. 320 Bladzijden is best veel voor kinderen vanaf groep 6.

Eindoordeel: 3,5 sterren voor dit debuut.Reacties op: Clubrecensie De ondergrondse boomgaard

Meer informatie

Gerelateerd

Over