Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Clubrecensie Kas, de vliegende keeper

op 11 februari 2019 door

De 13-jarige Kas heeft een grote droom. Hij wil later professioneel keeper worden. Elke zaterdag staat hij op het veld en slaat geen training over. Dan gebeuren er opeens gekke dingen in zijn omgeving. Hoe moet Kas hiermee omgaan? Wie is dat meisje met die rode haren?

Geschreven door Antoinette

Kas, de vliegende keeper

Kas, de vliegende keeper is een spannend boek voor jongens die van voetbal, fantasy en spanning houden. Frans van Duijn heeft meerdere boeken geschreven waarbij voetballen centraal staat. Een dansje bij de hoekvlag, Droomdoelpunt en Isa, wereldspits zijn een aantal titels van zijn hand.

Elke zaterdag staat Kas voor de volle honderd procent op het veld. Stel je voor dat hij gescout wordt! Toch weet een roodharig meisje hem tijdens een van de wedstrijden van zijn concentratie af te houden. Dit is het begin van allerlei vreemde gebeurtenissen in en rond Kas zijn omgeving. Zo bijt een hond Kas in zijn been tijdens zijn vaste sportronde in het bos. De eigenaar reageert eigenaardig en komt daarna zelfs voor in zijn dromen. Ondertussen weet Kas wie het roodharig meisje is en wordt verliefd op haar. Maar wie is zij nu echt?

Zijn dementerende oma eist alle aandacht op van zijn vader. Ze schrijft hem brieven en eist dat hij op bezoek komt. Hierdoor kan zijn vader hem minder supporteren dan Kas en zijn vader zouden willen. Af en toe gaat Kas mee naar zijn oma, maar wat doet ze toch raar. Er blijkt een eeuwenoud boek in de familie rond te circuleren. Waarom is dit boek zo belangrijk? 

Kas zou Kas niet zijn als hij het mysterie wil achterhalen. Samen met een vriend gaat hij in eerste instantie het avontuur aan, maar deze is zo bang geworden dat Kas alleen verder gaat. Uiteindelijk weet Kas het mysterie te ontrafelen. Zal zijn droom als professionele keeper alleen niet in gevaar komen?

Doelgroep

Het boek valt onder de categorie young adult, maar is prima leesbaar voor jongens vanaf een jaar of 11. De schrijfstijl is niet moeilijk en zou voor tieners al snel te simpel kunnen worden. De gebeurtenissen volgen elkaar wel snel op. Voor jongens die gek zijn van voetballen en spannende elementen zoeken in een boek, is Kas de vliegende keeper een leuk verhaal om te lezen.

Leeservaring

Het boek leest zoals gezegd makkelijk. Het is opgebouwd in korte hoofdstukken waarin veel gebeurd. Het verhaal lijkt in eerste instantie wat oppervlakkig, maar zit goed in elkaar. Het boek kent naast spanning een vrij hoog fantasy gehalte. Dit maakt het boek juist net anders dan de standaard voetbalboeken. Een verrassend geschreven boek die veel jongens zal aanspreken.

4 welverdiende sterren voor Kas, de vliegende keeper.



Reacties op: Clubrecensie Kas, de vliegende keeper

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Frans van Duijn

Frans van Duijn

Frans van Duijn (Noordwijk aan Zee, 1963) studeerde geschiedenis aan de Rijksuni...