Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Op pad met Mijn Natuurspeurpakket

op 21 oktober 2019 door

Uitgeverij Lemniscaat heeft voor informatieve boeken leuke fondsen. Naast bijvoorbeeld Uit de kunst ook Lemniscaat Natuurlijk. Met boeken als Het bijzondere beestjesboek, De Walvis begon aan wal en Mijn natuurspeurpakket. Ideale boeken om ermee op uit te trekken. 

Door Marjoke

Wat zullen we doen in de vakantie? Nou als je van natuur houdt: pak Mijn natuurspeurpakket en ga aan de slag. Dat kan trouwens in de herfst, met kerst en in het voorjaar, maar ook in de zomer. Het pakket bevat namelijk activiteiten voor alle seizoenen. Aan de hand van het rijk geïllustreerde boek, de poster en de doebladen kun je bijvoorbeeld je eigen vlindervoederschaal maken, of een vetbol voor vogels, een minivijver, insectenhuis, vensterbanktuintje, uiteindelijk uitmondend in een nachtnatuurspeurtocht waarin alle ideeën terugkomen. Ook als je zelf geen tuin hebt, kun je aan de slag op je balkon, in het parkje of de groenstrook in de buurt.

De vlindervoederschaal maak je bijvoorbeeld van goedkope, eenvoudige en kleurrijke materialen en je kunt hem overal neerzetten. Met de poster erbij kun je zien hoe al die vlinders heten die van jouw maaltijd komen genieten.
Voordat je begint lees je de tips in het begin, dan weet je wat je nodig hebt en wat de spelregels zijn waar je rekening mee moet houden. Ze zijn voor de hand liggend, maar toch goed om bij stil te staan. Bijvoorbeeld dat je alles wat je tegen komt in de natuur laat liggen en alles dat je zelf hebt mee genomen ook weer meeneemt naar huis.

Het pakket nodigt uit tot het ontdekken van je eigen tuin of natuur bij jou in de buurt. Behalve over vlinders en vogels krijg je tips over insecten, kleine beestjes, een vensterbanktuintje, en als je meer een creatieve knutselaar bent dan een onderzoeker dan kun je aan de gang met de tips over natuurkunst. Het is gebruikersvriendelijk en compleet met een klembord, poster, boek en doebladen. Alle activiteiten worden uitgelegd met duidelijke illustraties. Behalve thuis in vakanties is het ook leuk om in de klas te gebruiken of bij de kinderopvang. 

Mijn Natuurspeurpakket is samengesteld door Eryl Nash, bevat tekeningen van Hannah Tolson en is vertaald door Jesse Goossens. Het wordt getipt door de Nederlandse kinderjury. Ik geef het vier sterren.

Ga jij er nog op uit deze herfstvakantie? Welke boeken kun jij tippen als je houdt van de natuur en graag buiten bent?



Reacties op: Op pad met Mijn Natuurspeurpakket

Meer informatie

Gerelateerd

Over