Advertentie

De nieuwste kinderboeken van juni

op 01 juni 2018 door

Ook deze eerste dag van de maand kijken we vooruit naar het moois dat gaat verschijnen. Hieronder een greep uit de te verschijnen boeken van juni. Zit er iets voor je bij?

3b8fc6a354585d781317fc9b930c5ae5.jpgWie verstopt zich daar bij de rivier? - Katharina Mcewen (1 juni)

In dit deel in de serie Wie verstopt zich daar? kunnen peuters op ontdekkingstocht bij de rivier. Waar verstoppen alle dieren zich en wat doen ze daar? Achter de stevige flapjes vinden ze allerlei soorten dieren en interessante en grappige weetjes. De prachtig geïllustreerde boekjes zijn een feest voor alle nieuwsgierige en onderzoekende peuters! 

075052234415c55922533eebbf3fb450.jpgDe verschrikkelijke meneer Gom en de peperkoekmiljonairAndy Stanton (1 juni)

Goedenavond.
Tja, het is niet zo simpel om iets over dit boek te zeggen. 
Er komt een man van peperkoek in voor, en die heeft dus elektrische spieren.
En die is dus zo rijk als een champignon, hè?
En meneer Gom en Willem Wilhelmus zitten te azen op dat geld, snap je?
En Polly moet de hele boel weer redden.
En er is ook nog een kermis en er zijn worstenbroodjes, en Vrijdag O'Mijdag roept allerlei rare dingen, en...
hé, het was eigenlijk toch best simpel om iets over dit boek te zeggen.
Groeten

08dec6490231599e00e48afac827eb58.jpgDe jongen in de schaduw - Janet Wees (5 juni)

De jongen in de schaduw vertelt het verhaal van de Joodse Walter. Samen met zijn familie vlucht hij vanuit Duitsland naar Nederland. Maar ook in Nederland is het gezin niet veilig als de oorlog uitbreekt. Hun leven is in handen van de verzetsmensen die hen helpen. In het verscholen dorp in de Veluwse bossen duiken Walter en zijn familie onder, maar ook daar is het niet veilig als de Duitsers hun schuilplaats ontdekken. Tijdens de oorlog schrijft Walter brieven aan zijn oma, die worden in het boek afgewisseld met zijn verhaal. Een spannend en ontroerend boek, gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

31a7d04d7a4caf3517cb6418a1c67545.jpgDe magiërs - Scarlett Thomas (5 juni)

De magiërs is het tweede deel in de spannende, magische en humoristische serie Bovenwereld van Scarlett Thomas. Fee Goedhart weet hoe ze met magische boeken naar de bovenwereld kan reizen. Haar klasgenoot Max heeft echter meer interesse in de donkere onderwereld. Wanneer beiden onder duistere omstandigheden verdwijnen, raken hun vrienden in paniek. Is het toeval dat zij tegelijkertijd worden vermist? Dan bereikt hen het bericht dat Fee ernstig in gevaar is en dat haar tijd opraakt. Waar zijn Fee en Max?

b4c7a5353fe0bc5db77b43bb772d31ba.jpgHartenstorm - Annette Herzog (6 juni)

Wat is liefde voor iets? Waarom voelt het zo overweldigend en op wie word je echt verliefd? Viola en Storm vinden elkaar leuk, maar worstelen met hun gevoelens, gedachten en onzekerheden. Aan de hand van komische strips vertelt Annette Herzog vanuit twee perspectieven over verliefdheid en seksualiteit: eerst vanuit Viola en als je het boek omdraait, vanuit Storm. Ook krijgt de lezer een kijkje in de liefdesperikelen van grootheden uit de wereld- en literatuurgeschiedenis. Van Romeo en Julia tot Twilight en van Ovidius tot John Lennon.

097002dcab73787d98c663e796f62cd3.jpgDe horrorhoeve - Tjerk Noordraven (6 juni)

Nadat Dragos is achtergebleven in de gevangenistoren, keren Nera, Eus, Prins Toet en de hellehond in het schemerdonker terug. Ineens worden ze aangevallen door vampiersoldaten met woeste wolven aan kettingen. Nera en Eus kunnen maar net ontkomen en verschuilen zich in een oude hoeve, die er verlaten uitziet. Maar dan gaan ze de trap op... De horrorhoeve is het derde deel in de bloedstollende reeks De engste serie ooit. Ben jij dapper genoeg om het te lezen?

5dcfcafcad5a3f306db5b8c335f8b2b1.jpgJustins riviaal - Lydia Rood (6 juni)

Duwen, schelden, in de sloot duwen… Justin wordt gepest. Als hij ontdekt dat pestkop Danilo het zwaar heeft thuis, besluit Justin hem te helpen. Maar hoe ver ga je voor een van de grootste pestkoppen van de klas? 
Justins rivaal is geschreven naar een idee van Jason (10 jaar). Lydia Rood kwam wekelijks in zijn klas dankzij de Schoolschrijver, een initiatief waardoor kinderboekenauteurs langdurig gastschrijver zijn op scholen. Het resultaat van deze bijzondere samenwerking tussen kind en schrijver is een actuele jeugdroman die indruk maakt.

e290e6e970cc2dc6060ecd7c55057212.jpgSerafina en het versplinterde hart - Robert Beatty (8 juni)

Er is storm op komst. Er dreigt een geheimzinnig gevaar voor Biltmore. Het is een allesverwoestende kracht zonder naam, die woeste stormen en overstromingen met zich meevoert. Serafina moet de strijd aangaan. Ze moet achter de waarheid komen, de waarheid over zichzelf en over haar bijzondere krachten. Voordat het voor iedereen te laat is. Serafina moet alles uit de kast halen om haar positie weer op te eisen, als Eerste Rattenvanger, als vriendin van Braeden, als dochter van haar vader, en als heldin van de Blue Ridgebergen en alle dieren die daar wonen. Zal ze in haar opzet slagen?

2402a7336074fe4af4b697729f3f7a84.jpgNiet verklappen! - Tom Booth (12 juni)

Kun jij een geheimpje bewaren? Wat je ook doet, vertel niemand van dit boek… NIET VERKLAPPEN! Zeg eens eerlijk! Hoe heb je dit boek gevonden? Weet je niet dat dit een geheim boek is? Iemand heeft het geheim van dit boek verklapt. Maar wie? Was het Aap of Uil of Giraffe? Misschien wilde het dier dat het heeft verklapt liever een geheim delen dan het voor zichzelf houden. Vooral omdat een boek zo goed als dit iedereen blij maakt! Het is genieten geblazen met dit eenvoudige maar o zo herkenbare thema dat op een grappige manier wordt verbeeld.

717a485bc96040da0ec5f51f58388a2f.jpgDe goudsmid en de meesterdief - Tonke Dragt (13 juni)

Jiacomo is de helft van een tweeling. Hij lijk als twee druppels water op zijn broer Laurenzo, maar ze verschillen als dag en nacht. Laurenzo wil graag mooie dingen maken en wordt edelsmid. Jiacomo houdt van reizen en avontuur en hij is handig genoeg om een uitstekende dief te worden. Een edelsmid en een meesterdief, die zoveel op elkaar lijken dat ze gemakkelijk verwisseld kunnen worden - er zijn veel verhalen te vertellen over hoe levens uiteengaan en weer samenkomen. 
Deze heruitgave van de klassieker is nog net zo spannend als toen het 50 jaar geleden voor het eerst verscheen!

84315677533043ef1a41a824a217a370.jpgBijna vergeten - Dave Goldstein (15 juni)

Wat kies je: Elke dag met een clownsneus over straat lopen? of... Elke dag andijviestamppot eten?
Daniëlle en haar vader verzinnen elke dag gekke dilemma's, waarop ze verplicht moeten antwoorden. Maar als ze écht iets te kiezen had dan zou Daniëlle het liefst willen dat haar moeder er nog was, die vier jaar eerder is overleden. Als haar vader een nieuwe vriendin krijgt, verzet ze zich hevig tegen het idee dat haar eigen moeder bijna vergeten wordt.

b9eef496dc23024fa6cf832990735ad5.jpgDe boom geeft - Cecil Kim (18 juni)

Een prachtig en poëtisch prentenboek over delen. Voor kinderen vanaf 4 jaar.
Vogels mogen zijn takken lenen om nestjes te bouwen. Spelende kinderen mogen zijn stam gebruiken om zich erachter te verstoppen. Kleine kriebeldiertjes mogen zijn vruchten opeten. De boom deelt alles wat hij heeft.

c846af9abe17dcdcf5a0ec2d491d8b80.jpgDe tovenaars van ooit - Cressida Cowell (22 juni)

De Tovenaars van Ooit is het eerste deel van de langverwachte nieuwe serie van Cressida Cowell, auteur van de internationale bestsellerreeks How to Train your Dragon (Hoe tem je een draak).
Xar is de jongste zoon van de koning van de Tovenaars en de enige van zijn stam zonder magie. Wanneer hij erachter komt dat Wens, de rebelse dochter van de koningin van de Krijgers, een magisch object verborgen houdt, heeft Xar er alles voor over om dat in handen te krijgen. Maar de Tovenaars en Krijgers leven al jarenlang op voet van oorlog met elkaar. En dan loert er ook nog een ander gevaar: de zwarte magie van de heksen – waarvan werd aangenomen dat die was verdwenen – is teruggekeerd…
De Tovenaars van Ooit heeft alle ingrediënten van een echte Cowell-boek: humor, een fantasierijke wereld en treffende personages.

aee341fea360c72117e9a07cee9702b0.jpgPrinses Leentje - Babette van Veen (22 juni)

Het debuut van Babette van Veen: een stoer prinsessenverhaal!
Prinses Leentje weet het zeker: haar ouders zijn knetter! Want wie moet er nou een ei met mes en vork eten? Welk kind mag geen vrolijke liedjes zingen? En welke ouders spreken geen woord meer met elkaar? Leentje heeft er helemaal genoeg van: ze gaat op zoek naar een manier om haar ouders weer gelukkig te maken! Leentje gaat op een avontuurlijke reis met leuke ontmoetingen.

En nu kiezen wat je wil lezen, he?! Succes daarmee :)Reacties op: De nieuwste kinderboeken van juni

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Andy Stanton

Andy Stanton

De Brit Andy Stanton (1973) was o.a. stand-up comedian en cartoontekenaar voorda...

Tjerk Noordraven

Tjerk Noordraven

Tjerk Noordraven (1987) liep als kind twee keer van huis weg, beide keren met ee...

Gesponsorde boeken