Advertentie

Eerste Hulp bij Draken Kweken

op 06 augustus 2018 door

Als mensen me vragen wat we in grootvaders tuin kweken, denken ze waarschijnlijk aan komkommers, tomaten en snijbonen. Ze verwachten vast niet dat het ware antwoord 'draken' is. Maar dat is het wel. We kweken draken. En ik kan je één ding vertellen: dat is een hoop meer gedoe dan komkommers. (Andy Shepherd)

Door Annemieke de Jong

De jongen die draken kweekte

Schrijfster Andy Shepherd werkte als lerares Engels, toen ze besloot haar leven te gaan wijden aan het schrijven van boeken. Ze laat je kennis maken met Thomas. Wanneer Thomas samen met zijn opa in de tuin aan de gang gaat, komt hij iets bijzonders tegen... Een drakenboom. Hij neemt het drakenfruit mee naar huis, niet wetend wat hem te wachten staat. Wanneer het uit komt, kan Thomas zijn ogen niet geloven. Er komt een draakje uit!

Want zoals Shepherd zelf zegt:

I firmly believe there is magic out there, if you choose to look for it!

Met De Jongen die draken kweekte verscheen het eerste deel van een trilogie. Waarbij ze de samenwerking is aangegaan met illustrator Sara Ogilvie. Het resultaat zijn prachtige zwart-witte illustraties, die een rijkelijke toevoeging zijn aan het prachtige en humoristische verhaal. Want, met een draak in je broekzak, wordt het leven ineens heel anders!

3aa86e0c3396dae008ba63327ac09a7b.png

Er is veel waar Thomas zich nog niet bewust van is. Het valt niet altijd mee om te zorgen voor een draak. Helemaal niet wanneer je tot de ontdekking komt dat zijn poep ontploft als je het te lang laat liggen en hij - meer dan eens - de boel op stelten zet. Bijvoorbeeld in de bibliotheek. En dus vraagt Thomas zijn vrienden om hulp. Maar tja, die willen niets liever dan hun eigen draak. Om dat voor elkaar te krijgen, besluiten ze om te gaan kamperen in de tuin van opa. Alleen wordt dat een kampeertrip om nooit te vergeten!

Shepherd zet een heerlijk weglezend boek neer voor kinderen vanaf 7 jaar. Een gezonde dosis humor, scherpe teksten en een prachtig ietwat magisch verhaal. Hierdoor zullen Thomas en zijn draak Fikkie er in slagen menig kinderhart te veroveren...

De fans hoeven niet lang te wachten. Op 1 oktober 2018 gaat het verhaal verder met...

De jongen die met draken leefde

Een vervolg dat veelbelovend lijkt te zijn. Al is het maar omdat het eerste deel eindigt met de grote vraag... Hoe moet dat verder met al die draken? Zal dat wel goed blijven gaan? Wat betekent dat voor Thomas en Fikkie?

Maar laat me je dit zeggen: ik weet nu wel dat ik geen gelijk had toen ik dacht dat draken de coolste dingen van de hele wereld waren. Dat zijn ze niet... Want Fikkie is geen díng; hij is niet eens een huisdier. Hij is mijn vriend.

Ben je ook een gigantische drakenfan? Geniet dan van dit prachtige, humoristische boek. Een boek dat leuk is voor kinderen, maar ook zeker voor de volwassenen die met ze meelezen. 

Wil je het boek in de klas gebruiken, of ben je voor thuis op zoek naar extra's. Kijk dan hier voor knutseltips en werkbladen. De werkbladen zijn welliswaar in het Engels, maar een mooie inspiratiebron met oefeningen die relatief makkelijk te vertalen zijn naar het Nederlands.

En, mocht je zelf op zoek gaan naar een drakenfruitboom, dan mag je dit boek zeker niet missen... Thomas deelt al zijn kennis en ervaring. En dat is zeker niet altijd makkelijk. Dus als je er één hebt gevonden denk dan goed na? Is dit wel wat je wilt, zo'n draak? Heb je tips nodig, neem dan eens een kijkje bij Thomas. Reacties op: Eerste Hulp bij Draken Kweken

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Gesponsorde boeken