Advertentie

Geef je challenge een boost met jeugdliteratuur: "Een door een boekverkoper getipt boek"

op 22 november 2018 door

Tiktak, tiktak... Het laatste kwartaal is ingegaan. Nog iets meer dan een maand en dan is 2018 al weer voorbij! Weet je nog hoe je vol goede moed begon aan de challenge? Maar hoe sta je er nu voor? Misschien heb je je aantallen al (bijna) gehaald, maar lukt het je ook om de categorieën af te vinken? Vandaag een rondje langs een aantal boekwinkels om de categorie "Een door een boekverkoper getipt boek" te kunnen afvinken!

Bij de Read Shop in Houten

Michel van de Read Shop in Houten, vlakbij station Houten Castellum, raadt de heruitgave van Alleen op de wereld aan, met illustraties van Charlotte Dematons:.

"Dit boek raad ik aan omdat het verhaal zich afspeelt in een andere, oude tijd waarin het leven een stuk minder jachtig was en waarin je je eigen verbeelding nodig had. Je wordt meegesleurd in het af en toe dramatische verhaal, maar je zult er toch een positief gevoel aan overhouden. Ook het thema van de Kinderboekenweek, vriendschap, is hier uitgebreid aan de orde.
Het is ook nog eens een prachtige heruitgave met zeer mooie prenten.
Tevens raad ik dit boek aan omdat ik vind dat kinderen zoveel mogelijk klassiekers moeten lezen."


Andere tips die hij geeft qua klassieke kinderboeken, zijn Ronja de roversdochter van Astrid Lindgren en de boeken van Thea Beckman.

f93e3c52a813a7e94f3059b59436d594.jpg

Bij de Kinderboekwinkel De Boekenberg in Eindhoven

Jozefien van Kinderboekwinkel de Boekenberg in Eindhoven raadt het prentenboek Wolfje aan:


"Dit prentenboek door Jim Field en Rachel Bright is net verschenen. Ideaal voor de komende koude maanden. Wolfje is super dapper en stoer, maar als hij op een winternacht verdwaald, is het toch maar wat fijn dat er vrienden zijn die hem de weg terug naar huis wijzen. De tekst is op rijm en leest heerlijk voor en de illustraties zijn prachtig!"

5988965455cd9f0ed8d10d6bfb1aba77.jpg

Bij de Utrechtse Kinderboekwinkel in Utrecht

Hilde van de Utrechtse Kinderboekwinkel raadt Het wonderlijke verhaal van Angelino Brown van David Almond aan voor kinderen van 9 jaar en ouder.

"Echt een fijn feelgood-boek, over een klein engeltje dat het leven opfleurt van een echtpaar en schoolkinderen. Kunnen zij het engeltje behoeden voor de duistere plannen van de in het zwart geklede jongen?
Een ontzettend spannend, grappig en vertederend verhaal. Een boek waarvan je gaat huppelen."

b3199bb322721f315dc4acc1afadc702.jpg

Bij Broese Boekverkopers in Utrecht

Franka van de kinderboekenafdeling van Broese Boekverkopers in Utrecht raadt Jij en ik. Verhalen over vriendschap en vluchtelingen. aan voor kinderen van 9-12 jaar:


"Dit is een bundel vol verhalen over vriendschap. Het gaat over heden, verleden en toekomst - en het is zelfs een beetje fantasy. De verschillende verhalen zijn geschreven door de beste Nederlandse schrijvers zoals Jan Terlouw en Sjoerd Kuyper. Ik houd van de mooie boodschap van dit boek. Vriendschap overstijgt grenzen en culturen, afkomst en geaardheid. Een leestip voor jong en oud!"

b279f7e22af3011ad9a26954910d4ebe.jpgReacties op: Geef je challenge een boost met jeugdliteratuur: "Een door een boekverkoper getipt boek"

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Charlotte Dematons

Charlotte Dematons

Charlotte Dematons  Charlotte Dematons groeide op in Normandië, waar ze tweeta...

Hector Malot

Hector Malot

Hector-Henri Malot (La Bouille bij Rouen, 20 mei 1830&n...

Astrid Lindgren

Astrid Lindgren

Astrid Lindgren was een Zweedse schrijfster. Ze schreef haar eerste Pippi-Langko...

Thea Beckman

Thea Beckman

Thea Beckman was een schrijfster van kinder- en jeugdboeken. Omdat ze in haar je...