Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lees je mee?

op 27 februari 2022 door

Het idee om maandelijks een meeleesclub te organiseren ligt al een tijdje te rijpen in onze ideeënkast. In maart moet het er maar eens van komen. We merken bij vele hebbanleden groot enthousiasme om de complete Grote Vriendelijke 100 te lezen. Voor onze eerste meeleesclub kiezen we daarom graag voor de nummer één van deze lijst: Lampje van Annet Schaap. Lees jij ook mee met ons?

Hoe?

Tijdens de maand maart lezen we het boek en bespreken we het hieronder in de reacties. Er zijn geen verplichtingen. Wel vragen we respect voor ieders mening. Wij zullen af en toe een vraag plaatsen maar iedere deelnemer is vrij om ook zelf een vraag te plaatsen. Let de eerste week even op met spoilers. Iedereen moet de kans krijgen het boek eerst te lezen. Laat verder je gedachten de vrije loop en reageer naar hartelust. Alle leeftijden – jong en jong van geest – zijn welkom. Misschien vind je het leuk om samen met je kind deel te nemen.

Het boek

a96ec22fed21ee68b25a7b7ebf4c8669.jpgDit is een verhaal over de zee. Over geheimzinnige zeewezens en woeste piraten. Over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont. Over een grijze vuurtoren op een eiland dat nog net vastzit aan het vaste land. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken. Over een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn en alles misgaat. Maar vooral over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht.

Lees je mee? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Daar verschijnen ook de vragen en indrukken tijdens het lezen.



Reacties op: Lees je mee?

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Annet Schaap

Annet Schaap

Met Lampje debuteert Annet Schaap (1965) als schrijver. De succesvolle illustrat...