Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lees je mee - café: De Middeleeuwen

op 06 oktober 2020 door

Wie op zoek gaat naar kinderboeken over de Middeleeuwen kan vele kanten op! Zoals ook hier al terug te zien was. Ridders, vikingen, heksen en piraten. Het is allemaal terug te plaatsen in de middeleeuwen! En laten hier nou titels tussen zitten die heerlijk zijn om te lezen - dan wel te herlezen! Graag willen we jullie uitnodigen om met ons mee te lezen, zodat we samen gezellig de Middeleeuwen kunnen herleven. Lees jij ook mee?!?

Door Annemieke

Keuzemogelijkheden

De keuze is reuze, maar toch willen we ons voor het samen lezen beperken tot twee opties. Opties van schrijvers die uitblinken in het schrijven van historische jeugdverhalen.

Optie 1: Kruistocht in Spijkerbroek van Thea Beckman

De 16-jarige Dolf wordt teruggeflitst naar de Middeleeuwen. Echter gaat er iets fout! Hij beland in een Kinderkruistocht. Wanneer hij geen kans ziet om naar huis terug te keren, heeft hij geen andere keuze dan met de andere kinderen mee op kruistocht te gaan. En dat vormt het begin van een groot avontuur!

Optie 2: Piratenzoon van Rob Ruggenberg

Piratenzoon gaat over zeeslagen, piraten en Nederland in de 80-jarige oorlog. Wanneer Zain gevangen wordt moet hij als slaaf gaan werken. De hoop om gered te worden vervliegd wanneer Zains schip naar Nederland vaart om te vechten tegen de opstandelingen. Hoe gaat dat aflopen?

Lees je mee - café

Wat gaan we doen - samen gaan we lezen en kletsen over (één van) deze boeken. Het doel is niet om dit boek nog in de kinderboekenweek uit te lezen - maar het doel is wel om in de kinderboekenweek te starten! De aandacht gaat daarbij vooral uit naar wat er rondom het Middeleeuwse thema naar voren komt in de boeken. Wat leert dit boek je? Hoe is de historische waarde van dit boek? Is het een toevoeging die past in het En Toen thema van de kinderboekenweek!

Wat we verwachten? Het café is vrijblijvend maar we hopen natuurlijk op gezellig mee lezen, mee kletsen en mee bevragen zodat we samen - met elkaar een geslaagde bespreking van deze bijzondere boeken kunnen houden. 

Maak je keuze en deel die met ons! Schuif aan in het café om er over te kletsen, om vragen aan elkaar te stellen, etc.

Het tijdspad bepalen we met elkaar - want ook wanneer een boek uit is, kan het nog nabesproken worden... en ook wanneer je nog niet alles gelezen hebt kan het leuk zijn om gezellig samen in gesprek te gaan! Laat het ons weten als je aan wilt sluiten zodat we snel kunnen beginnen!



Reacties op: Lees je mee - café: De Middeleeuwen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Thea Beckman

Thea Beckman

Thea Beckman was een schrijfster van kinder- en jeugdboeken. Omdat ze in haar je...

Rob Ruggenberg

Rob Ruggenberg

Rob Ruggenberg (1946-2019) was dagblad-journalist en auteur van historische jeug...