Advertentie

Lees met ons mee! - Drakendal - 6

op 25 augustus 2018 door

Lees met ons mee! Inmiddels zijn we gestart met het bespreken van de eerste hoofdstukken. Heb je de besprekingen ervan gemist, de meest recente vindt je hier. Met dank aan de app 'vakantiebieb' zijn er tal van boeken vrij beschikbaar voor boekenfans. Samen met jullie zullen we een aantal van deze boeken gaan lezen. Want er gaat toch niets boven het samen bespreken wat je hebt gelezen. De afgelopen weken hebben wij het avontuur dat Drakendal heet afgesloten.

Door Evy en Annemieke

Terugblik

De afgelopen week hebben we gezien dat Drakendal heel wat avontuur met zich meebracht. Er gebeurde veel, zoals je vaak ziet met fantasy. Desondanks was het erg genieten. We zijn dan ook erg nieuwsgierig naar de afloop van dit verhaal!

Week 6 - Hoofdstuk 33 - einde

Annemieke: Wat een heerlijk boek was dit... al bevat het ook zaken waar je als boekenliefhebber toch een beetje van gaat gruwelen...

Binnen in hem werd het heel even donker - hoe kon boeken verbranden immers ooit iets goeds zijn? - maar uit deze duisternis zou licht voortkomen. Daar was hij bijna zeker van.

Het boek heeft in de loop van de hoofdstukken een hoop antwoorden gegeven. Tegelijkertijd zijn er ook veel vragen bij gekomen. Zou Grijper echt iets geweten hebben over Fee haar moeder? Ergens denk ik van niet, maar wie weet... En zo ja, zal Fee dan nog achter de waarheid komen? En die Izenea Prestigius maakt me erg nieuwgierig. Ik heb zo'n vermoeden dat we daar nog iets van gaan horen in het tweede deel.

De ontknoping past deels in mijn verwachtingen, maar deels ook niet. De rol van school had ik wel verwacht, al weet ik niet of ik deze wending verwacht had. Zo krijgt nablijven toch een heel andere betekenis. 

Ik heb genoten van Drakendal en ben erg nieuwsgierig naar De Magiërs. Ik denk dat beiden snel een plekje in mijn boekenkast gaan krijgen - al twijfel ik nog over de Nederlandse of de Engels versie. Een prachtig, meeslepend avontuur dat zonder twijfel 4,5 sterren verdient.  

Evy: Drakendal is echt een teaser. Er zijn zoveel dingen die ik na het dichtslaan van dit boek nog wil weten! Waar is Fee's moeder? Hoe gaan Fee en haar vrienden zich ontwikkelen? Ik moet me dan ook echt inhouden om niet naar de winkel te rennen en De Magiërs te gaan kopen! Dat is het nadeel van een reeks... je moet weer wachten tot het volgende deel uitkomt. Gelukkig is dat in mijn geval nu niet zo, maar ik kan me het wachten voorstellen van de lezers die Drakendal vorig jaar al lazen.

Het einde van Drakendal is mooi omdat er een goede samenwerking tussen de nieuwe vrienden ontstaat en die zorgt ervoor dat ze voor hun gevoel alles aan kunnen. Max is mijn favoriete personage omdat er zoveel gebeurt bij die jongen. Het kan ook nog alle kanten opgaan met hem. Blijft hij bij Fee of trekt de Onderwereld toch teveel aan hem? 

Ik heb vijf sterren ingevuld voor dit boek omdat er geen halve sterren gegeven kunnen worden op Hebban. Toch zou ik er een halve ster af halen als ik de kans had. Het ging soms een beetje snel en er werden wel erg veel vragen in het hoofd van de lezer geplant, maar dat is dan ook het enige minpuntje dat ik kan verzinnen. Een mooie creatie van een andere wereld met superleuke personages! 

Vragen aan de lezers!

  • Wat denken jullie ervan: Had Grijper echt informatie over de moeder van Fee?
  • Hoeveel sterren geven jullie Drakendal?
  • Gaan jullie verder met deel 2 - De Magiërs? 

Ons samenlees avontuur zit er op! We hebben genoten, jullie ook? Deel hieronder jullie leeservaringen en je recensie. Reacties op: Lees met ons mee! - Drakendal - 6

Meer informatie

Gerelateerd