Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Nieuw leesvoer: mei!

op 01 mei 2019 door

Een nieuwe maand en wederom zetten we voor jou een boel mooie boeken op een rijtje. Maar wees gewaarschuwd, er verschijnt een hoop moois, dus je wil-ik-lezen-lijstje zal alleen maar groeien nadat je dit artikel hebt gelezen!

Door Sanne

69708b44394f0d23388c3675edfc6017.jpegDe boom met het oor - Annet Schaap (7 mei)

Een kleine jongen kan niet wachten om na schooltijd te vertellen wat hij die dag voor bijzonders heeft ontdekt. Maar zijn ouders zijn aan het werk en om hem heen heeft iedereen het te druk om naar de jongen te luisteren. Zelfs de vogels, insecten en honden in het park hebben geen tijd voor hem. Wel vertellen ze over de allerhoogste boom van het park. Want wat de mensen niet weten, maar alle dieren wel, is dat er in de stam van de boom een oor zit. Een oor dat echt luistert…

9c3c07f1e93225cdd56e38c0057b9a63.jpegIjzerkop - Jean-Claude van Rijckegem (7 mei)

De achttienjarige Stans houdt nooit haar mond, liegt als de pest en doet wat niet mag. Ze droomt ervan Gent achter zich te laten en iets van de wereld te zien. Daar wordt abrupt een einde aan gemaakt als haar vader failliet dreigt te gaan en Stans met een rijke, opdringerige geldschieter moet trouwen. Ook al heeft hij een bad met warm water en koopt hij zijden kleren voor Stans, haar huwelijk is een gouden kooi. Zelfs het leven van een soldaat in het leger van Napoleon lijkt haar aantrekkelijker. Stans loopt weg, onherkenbaar, in de kleren van haar echtgenoot en komt in Parijs terecht bij Napoleons veertiende compagnie. Ze moet tot elke prijs verborgen houden dat ze eigenlijk een meisje is. Haar broer Pier zit haar op de hielen. Hij is vastbesloten haar te vinden en terug te brengen naar haar man.

b7e9518950572c1069849136bc6fa497.jpegGaan met die sjamaan - Aaron Reynolds (7 mei)

Hannes Hunebed is lekker bezig. Hij heeft wachttorens, een ijscokar en zomervakantie uitgevonden. Maar zijn prehistorische luxeleventje wordt ruw verstoord als hij in de verte een rookpluim ziet. Dat moet sjamaan Saffie horen! Alleen is Saffie nergens te vinden… Het dorp is in paniek, want IEMAND moet hun vertellen wat ze moeten doen. Gelukkig weet Hannes de gemoederen te sussen. En wordt hij prompt tot sjamaan verheven. Met als eerste taak: Saffie vinden. Ehm…
Gaan met die sjamaan is het tweede deel in de supergrappige graphicnovelserie Hannes Hunebed. Dit spannende verhaal vol actie, avontuur en grappen is geschreven door Aaron Reynolds, met illustraties van Phil McAndrew

28ffbbc1d4e544343714c6867e89f9d7.jpegDe dekseldrager van Heteketel - Harm de Jonge (10 mei)

Ga je qua uiterlijk op de ander lijken wanneer er liefde in het spel is? Je zou het haast denken als je De Dekseldrager van Heteketel leest, waarin een mus een pauwenstaartje heeft en een duikeend een kievitskuifje draagt. Maar er gebeuren meer onverklaarbare dingen op het vogeleiland Orniskoog. Sinds de aardbevingen daar is er veel veranderd, het is er nat en ijzig koud.
De vogels die er wonen besluiten uiteindelijk naar Heteketel te vluchten, waar het heerlijk warm moet zijn. Té warm misschien, want op Heteketel blijken de bewoners langzaam te verkruimelen en zoekt iedereen verkoeling in vijvers ...

e9bfc4477fe4d0ff8d82b8c70969f7b0.jpegRebelse Katten - Kimberlie Hamilton (13 mei)

In dit bijzondere boek staan verhalen over meer dan dertig katten die écht (hebben) bestaan. Wist je bijvoorbeeld dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog heldhaftige poezen rondliepen? Of dat er een kat bestaat met een Guinness World Record op zijn naam? Er is zelfs een astrokat die door de ruimte heeft gereisd. Kom van alles te weten over deze en andere fascinerende poezen van over de hele wereld. En lees over kattenactivisme, kattenmythen en nog veel meer! Een purrrfect boek voor alle kattenliefhebbers.

1313894add27346cb548b442866a5411.jpegHet niets aan de hand hotel - Steven Butler (15 mei)

Welkom in ‘Het niets aan de hand hotel’, waar magische wezens heerlijk zorgeloos op vakantie kunnen en waar gek juist normaal is voor Frankie Banister en zijn ouders. Op een dag komt er een koboldprins naar het hotel! Frankie en zijn ouders komen meteen in actie om ervoor te zorgen dat alles op en top geregeld is voor zijn komst. Maar het wordt al snel duidelijk dat er maar weinig goed genoeg is voor de prins en zijn oneindige stoet gasten. En dan blijkt hij ook nog eens een groot geheim te hebben…
Het niets aan de hand hotel is het eerste boek in de absurd ­komische serie van Steven Butler met een berg doldwaze personages die ­geweldig tot leven komen in de illustraties van Steven Lenton.

2703e1c0efdf54d4960bdf38a4188878.jpegDe paarden van Olympus: Pippa's Race - Kallie George (17 mei)

De paarden van Olympus is een spannend fantasy-verhaal over vriendschap, liefde en rivaliteit, met mythische paarden in de hoofdrol. 
Pippa is arm en slaapt in stallen; haar liefde voor paarden houdt haar op de been. Maar wanneer de goden en godinnen neerdalen van de berg Olympus om ruiters voor de race van hun gevleugelde paarden uit te kiezen, is Pippa een van de gelukkigen! De beloning is groot: de winnaar wordt een halfgod en mag zijn of haar paard houden. Maar dan moet Pippa de race wel winnen… 
De Canadese schrijfster Kallie George heeft al veel succesvolle kinderboeken op haar naam staan. De paarden van Olympus – een duologie – is een fantastisch verhaal over vriendschap, liefde en rivaliteit, dat zich afspeelt in een wereld die je nooit meer zult vergeten.

16c1f2b123a0ae7a84ef594d8c10246b.jpegStormwachter - Catherine Doyle (20 mei)

Als Fionn Boyle het eiland Arranmore op stapt, komt het onder zijn voeten tot leven… Eens per generatie kiest het eiland Arranmore een nieuwe Stormwachter om de magische krachten van het eiland in toom te houden en te beschermen tegen vijanden. Binnenkort zal Fionns opa, een geheimzinnige, zonderlinge oude man, zijn taken neerleggen. De tijd voor een nieuwe Stormwachter is gekomen. Maar diep onder de grond heeft er iemand op Fionn gewacht. Terwijl de strijd om het Wachterschap losbarst, ontwaakt er een duistere vorm van magie die een oeroude oorlog nieuw leven wil inblazen.

b6dcfc52d5533ce32a17af12f7b0e037.jpegChaos United - Gerard van Gemerd (22 mei)

Aan de rand van de grote stad, in de achterstandswijk Donkersloot, zijn Milan en zijn vrienden elke dag buiten aan het voetballen. Ze wonen in dezelfde flat en hebben een eigen stukje grond als veld geclaimd. Met zelfgetimmerde doelen en een een heus clubhuis.
Aanvoerder Milan heeft grote plannen met het team, zoals hij grote plannen heeft met alles wat hij bedenkt. Er zijn alleen een paar problemen. 1: Hij heeft geen voetbal-talent. 2: Er groeit geen gras in Donkersloot. En 3: Alles wat Milan bedenkt, loopt anders dan hij dacht...

2fb3953fb65aba1636058c681c73843d.jpegReuzegrote dierenportretten - Lucie Brunellière (24 mei)

Reuzegrote dierenportretten is een spectaculair boek waarin een fascinerende parade van dieren uit de hele wereld voorbijkomt: huisdieren en wilde dieren, grote dieren en kleine dieren, aaibare dieren en angstaanjagende dieren. 
Het boek is een parade van dertig schitterende dierenportretten waarin Lucie Brunellière op meesterlijke wijze de uitdrukking, houding en persoonlijkheid van elk dier weet vast te leggen.

02c1933fa65413c1e39027038b564c57.jpegSuperjuffie en het apencircus - Janneke Schotveld (24 mei)

Het is zomervakantie en er is een circus in de stad! Eentje zonder dieren natuurlijk, want wilde dieren in het circus zijn verboden. Dus juf Josje en Hakim kunnen er zonder problemen naartoe… Toch? 
Natuurlijk zijn de kinderen ook in en om het circus te vinden en zo raken ze midden in de zomer opeens weer in een nieuw avontuur verzeild. En ondanks dat het vakantie is, ziet juf Josje meester Snor vaker dan haar lief is. Hij lijkt ergens mee in zijn maag te zitten. Wanneer juf Josje erachter komt waarmee, komt ze voor de moeilijke keuze te staan: gaat ze hem helpen of niet?

ad15b889a3100c86a937c0cf9303940f.jpegWat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt - Edward van den Vendel (28 mei)

Wat doe je als je niet weet wat je moet tekenen? Als je geen lievelingsdier hebt? Als je opa zich steeds minder herinnert? Als je je eigen naam niet mooi vindt? Als je verliefd bent op een jongen, of juist op een meisje? Na het lezen van de vaak grappige en soms gevoelige gedichten in deze bundel weet je precies hoe je het aan moet pakken – of juist niet…
Veelbekroond auteur Edward van de Vendel schreef sprankelende gedichten die meesterlijk werden geïllustreerd door Gouden Penseelwinnaar Martijn van der Linden. Eerder maakten zij samen Stem op de okapi, dat werd bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs.

384dddd163f1a1596c4cf58b491244a7.jpegDe ontdekkingsreiziger - Katherine Rundell (31 mei)

Vier kinderen overleven een crash in het Amazonewoud nadat de piloot aan een hartaanval is bezweken. Maar ze zijn ver weg van de bewoonde wereld, en dus van alle hulp. De jungle is een meedogenloze, maar tegelijk ook betoverende plek. Ze eten larven en een tarantula, redden een babyluiaard, klimmen in bomen en bouwen een vlot. Maar hun kans op redding wordt met de dag kleiner. Dan vinden ze een kaart waarop een stad staat aangegeven. Blijkbaar zijn ze niet de eersten op deze plek. Met hernieuwde hoop gaan ze op weg om de verloren stad te vinden…

Ik had je gewaarschuwd, hè? Genoeg mooie boeken die gaan verschijnen. Over welke boeken hoop jij te lezen op onze spot? En welke wil je zelf gaan lezen?



Reacties op: Nieuw leesvoer: mei!

Meer informatie

Gerelateerd