Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Prentenboekenfeestje

op 11 juni 2020 door

Terug van weg geweest is ons oude vertrouwde prentenboekenfeestje! In ons prentenboekenfeestje delen wij onze liefde voor prentenboeken. Iedere keer is het weer een feestje om prentenboeken (voor) te lezen en dus delen we graag met jullie de op zich zelf staande prentenboeken die we tegen komen. Lees snel verder om te kijken welke prentenboeken deze keer in de spotlight staan.

Door Annemieke

Samen op weg naar de dierentrein

Naomi Kefford & Lynne Moore hebben al verschillende kinderboeken op hun naam staan. Voor dit boek gingen ze de samenwerking aan met illustrator Benji Davies. Het boek werd in 2012 al uitgegeven bij de Zuidnederlandse Uitgeverij onder de titel Tuut, tuut! Daar komt de feesttrein! Nu is door uitgeverij Luitingh-Sijthof besloten dit vrolijke feestelijke kinderboek nieuw leven in te blazen.

Een klein jongetje gaat samen met zijn moeder op pad.

Maar stil eens, mama! Blijf eens staan! Komt daar misschien iemand achter ons aan?

Vervolgens kun je samen met je kind ontdekken welk dier er aan komt, door het flapje om te slaan. Zo vervolgen ze hun weg. Uiteindelijk komen ze aan bij de trein want...

Er is zoveel te doen voor mama en mij. Maar alles is leuker met papa erbij!

En daar wacht het jongetje een grote verrassing.

Dit prentenboek biedt herkenning door de terugkerende basis qua rijm. De teksten lopen vlot en zullen daardoor menig kind aanspreken. Door de flapjes en het stevige papier kun je samen met je kind(eren) op ontdekkingstocht uitgaan. Zo is dit boek een gegarandeerd succes voor peuters en kleuters, om samen te lezen!

Garage Gust

Illustrator en schrijver Leo Timmers is op onze spot al regelmatig onder de aandacht gebracht. Zijn prentenboek Garage Gust werd in 2015 voor het eerst uitgebracht en is inmiddels aan zijn 5e druk toe. Reden te meer om dit vrolijke, grappige prentenboek eens onder de aandacht te brengen...

Varken Gust begint aan zijn werkdag, het beloofd een mooie dag te worden. Al snel krijgt hij dierlijke klanten op bezoek, elk hebben ze hun eigen probleem. Gelukkig heeft Gust nog wat spullen staan, dus "Alsjeblieft en graag gedaan!". 

Zo vindt Gust voor ieder dier en ieder probleem een oplossing. Leuke, grappige oplossingen waarbij hij de spullen gebruikt die hij nog heeft liggen. 

Een heerlijk prentenboek met humoristische tekeningen rondom de thema's behulpzaamheid en iets doen voor een ander. Ideaal om samen met kleuters van te genieten!

Op weg

In dit tekstloze kartonboekje - eveneens van Leo Timmers - met schuifjes ontdekken kinderen verschillende soorten voertuigen, vaak met dieren aan het stuur.De schuifjes onthullen vaak grappige, soms originele aanvullingen bij de al zichtbare prent: een motoruitlaat waar bloemen uitkomen, een bankje met passagiers voor de tram, …

Humor is overal aanwezig in de vele details die elke tekening tot een zoekprent maken. De illustraties zijn erg kleurrijk en dit zonder schreeuwerig of druk te ogen. Het geheel blijft stijlvol. Door goed te kijken, vallen de gezichtsuitdrukkingen, grappige details en kleine imperfecties – zoals modderspatten op de voertuigen – op en dat nodigt uit om hele verhalen te verzinnen. Het ontbreken van tekst stimuleert de creativiteit en laat de nodige vrijheid om je fantasie de vrije loop te laten. Voeding voor de verbeelding van je peuter!

Dat was weer een fijn feestje vol boeken! Zijn er boeken die jij hebt (voor)gelezen? Wat vond je er van?



Reacties op: Prentenboekenfeestje

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Benji Davies

Benji Davies

Benji Davies is een Britse kinderboekenauteur en illustrator. In 2014 won h...

Leo Timmers

Leo Timmers

Leo Timmers is een Vlaamse illustrator. Hij werkte o.a. voor bladen als Knack, H...