Prentenboekenfeestje

op 15 januari 2021 door

Het prentenboekenfeestje is terug van weg geweest. Na een kleine pauze hebben wij - van Boekenbengels en Leesbeesten - besloten dat het hoogste tijd werd om samen weer eens een gezellig feestje te houden! Nieuwsgierig geworden? Deze maand komen Dokter Vos, Opsekopse Wereld en Ik ben de baas! aan het bod.

Samengesteld door Annemieke de Jong

Opsekopse Wereld - 4 sterren

d4ea9cf2ffd6dd7a34479b30cdbeab3c.jpgWanneer Siem bij zijn opa en oma logeert maakt hij - samen met opa - kennis met de Opsekopse Wereld. Een wereld vol tegenstellingen - wat vies is is nu lekker, wie boos kijkt kijkt nu blij, als het nat is ga je nu juist eens naar buiten en wie klein is is nu eens groot. En zo ziet de wereld er opeens heel anders uit. Wat een boffert is Siem dat hij samen met zijn opa de Opsekopse Wereld mag ontdekken!

Een grappig prentenboek met redelijk wat tekst, wat ervoor zorgt dat het prentenboek met name geschikt is voor wat oudere kinderen. De mooie toevoegingen van Hildebrand voor zowel kinderen als ouders zorgen er voor dat je na en tijdens het lezen van dit boek ook actief aan de slag kan met die gekke Opsekopse Wereld. Een vrolijk verhaal met grappige illustraties, dat je absoluut niet mag missen. 

Dokter Vos - 4 sterren

d9550c116ffe78bd028ceb3de5382fcc.jpgWaar is die Vos nu toch weer mee bezig? Zomaar heeft hij een bord opgehangen met: DOKTER VOS MAAKT U BETER! In afwachting op zijn patiënten wacht Vos, ondertussen luistert hij naar zijn eigen hart dat maar langzaam klopt. Daar wordt hij niet vrolijk van. Helemaal wanneer blijkt dat alle dieren er gezond uit zien en ze helemaal geen dokter nodig lijken te hebben! Daar moet Vos iets op verzinnen.

Een heerlijk prentenboek dat ook zeer geschikt is voor eind groep 2/groep 3. Het boek bevat wat moeilijke woorden en lange zinnen. Met name over de wijze les uit het boek kan prima met wat oudere kinderen gediscussieerd worden. Ook dit boek is, net zoals Vos is een boef, een aanrader. 

Ik ben de baas! - 4 sterren

dc9d271c4adce62f96fea6099bc03c82.jpgKleine Neushoorn weet het beter - hij is de baas! Hij luistert niet naar zijn ouders en gedraagt zich erg gemeen. Allemaal om één reden, want hij is tenslotte de baas - en dus moet het gaan zoals hij het in zijn hoofd heeft. Alleen Dwergmuis durft tegen hem in te gaan, maar daar is Kleine Neushoorn het niet mee eens en als Dwergmuis wegrent blijft Kleine Neushoorn zitten. Maar wat hoort hij daar? 

Een prentenboek dat qua thema's de verschillende emoties maar ook samen spelen en de baas spelen terug laat komen. Het laat kinderen in de kleuterleeftijd zien dat de baas zijn leuk lijkt, maar niet altijd leuk hoeft te zijn. Want Kleine Neushoorn leert uiteindelijk zijn lesje wel! Een prachtig kleurrijk prentenboek met daarin veel verschillende - bekende en minder bekende - dieren. Een absolute aanrader om te lezen samen met kleine 'baasjes'. 

Kennen deze jullie prentenboeken? Of heb je nog een leuke aanrader als het gaat om prentenboeken? Laat het ons weten in je reactie!Reacties op: Prentenboekenfeestje

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Mirjam Hildebrand

Mirjam Hildebrand

Mirjam Hildebrand studeerde Psychologie aan de Universiteit Leiden en heeft...

Daan Remmerts de Vries

Daan Remmerts de Vries

Sinds zijn debuut Zippy en Slos (1990) is Daan Remmerts de Vries fulltime schrij...

Gesponsorde boeken