Advertentie

Recensie - Er zit een monster in je boek

op 09 december 2018 door

O nee! Er zit een monster in je boek! Haal hem eruit! Hoe dan? Kietel, draai en schud het boek. Help je mee om het monster uit het boek te halen?

Door Ilja.

Tom Fletcher

Bekende naam? Dat kan zeker kloppen! Tom Fletcher is een veelzijdig man en staat bekend als muzikant, zanger, componist, schrijver en vlogger. Hij is gitarist en zanger in de band McFly en schreef onder andere liedjes voor bands als One Direction. Maar hij schrijft dus ook kinderboeken. Zijn bekendste werk is De Kerstmisaurus (2018). Fletcher is getrouwd met auteur en vlogger Giovanna Fletcher.

Er zit een monster in je boek

Ja, daar zit je dan. Met een monster in je boek. We kunnen proberen om hem eruit te krijgen. Schud het boek, draai het boek, kriebel het monster, probeer op alle mogelijke manieren om het monster eruit te krijgen. Maar, willen we hem eigenlijk wel uit het boek hebben? Want waar blijft het monster dan?

Wat vind ik ervan?

Het boek is voor kinderen vanaf twee jaar echt super leuk. Het is een superinteractief boek en je bent op hele andere manieren met een boek bezig dan dat je normaal gesproken zou doen. Ooit een boek gekieteld? Greg Abbott heeft het boek geïllustreerd, niet te verwarren met de Amerikaanse politicus, en hij heeft een hele leuke stijl, die ook jongere kinderen aan zou spreken. Op tumblr zijn meer van zijn illustraties te vinden. Het is zeker de moeite waard om daar een kijkje te nemen. De tekst in dit prentenboek is simpel, maar daardoor geschikt om met peuters te lezen. Je hebt gegarandeerd succes met dit boek! Schrik alleen niet als het boek er na een paar keer lezen niet meer zo uitziet zoals je het hebt gekocht. Voor een interactief boek voor kinderen vanaf twee jaar, zijn de bladzijdes niet super super sterk en het kan gaan scheuren. Dat belet mij echter niet om een groot fan van dit boek te worden en op zoek te gaan naar het 'vervolg'. In mei van dit jaar is in het Engels There is a dragon in your book verschenen. 

Zijn jullie bekend met het werk van Tom Fletcher? Of kennen jullie hem van een van zijn andere bezigheden? Wel eens een interactief prentenboek gelezen of voorgelezen? Dan ben ik ontzettend benieuwd naar de ervaringen!Reacties op: Recensie - Er zit een monster in je boek

Meer informatie

Gerelateerd

Over