Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Prentenboekenfeestje - de Sinterklaaseditie

op 18 november 2021 door

Wie kleine kinderen heeft kan het niet zijn ontgaan. Een spannende tijd is aangebroken want sinds afgelopen zaterdag is Sinterklaas weer in ons land... In het verleden hebben wij al vaker aandacht besteed aan het thema Sinterklaas - die artikelen vindt je hier en hier. Ook dit jaar zullen we weer een aantal vrolijke kinderboeken in het 'maanlicht' plaatsen...

Door Annemieke de Jong

Sinterklaas ABC

Schrijfster Mariska Hammerstein en illustratrice Juliette de Wit brengen op een creatieve en leuke manier de begrippen horende bij Sinterklaas onder de aandacht in het Sinterklaas ABC, waarbij onder iedere letter een creatief rijmpje met uitleg staat over de dingen die horen bij Sinterklaas. Want de...

A is van Aankomst na de reis over zee.

O is van ondeugend, daar houdt Sint niet zo van.

Z tot slot is Zingen en dat hebben we gedaan, over de Zak van Sinterklaas, de bomen en de maan.

Het boekje is zowel door de woorden die aan bod komen bij de verschillende letters, als door de vrolijke illustraties een feest der herkenning voor kinderen. Bovendien is dit boek extra interessant voor jongere kinderen die een interesse hebben voor letters, omdat de letters duidelijk naar voren komen. Hierdoor is het boekje niet alleen leuk om samen te lezen, maar nodigt het ook uit voor kinderen om zelf door te bladeren en op zoek te gaan naar bijvoorbeeld pepernoten of cadeautjes.

Een absolute aanrader voor kleine kinderen wiens hart sneller gaat kloppen bij de gedachte aan Sinterklaas. Samen genieten van de rijmpjes en samen kijken naar wat er allemaal te zien is in het boekje. Bovendien is het boekje lekker handelbaar qua formaat.

Het Sinterklaas ABC krijgt ****.

Nieuwsgierig geworden? Kijk hier voor meer informatie en een leesfragment!

Bobbi viert Sinterklaas / Bobbi zet zijn schoen

Schrijfster Ingeborg Bijlsma en illustratrice Monica Maas zijn voor ouders van (jongere) kinderen ongetwijfeld verbonden aan het beertje Bobbi. De boekjes over Bobbi hebben een sterke aantrekkingskracht voor kinderen. Niet gek aangezien de boekjes over allerlei thema's enorm veel herkenning opleveren. Zo ook de boekjes Bobbi zet zijn schoen en Bobbi viert Sinterklaas rondom het thema Sinterklaas.

Met deze twee Bobbi boekjes kun je je kind super voorbereiden op wat er met Sinterklaas komen gaat. Het verteld je kind niet alleen wat er gaat gebeuren als het schoentje gezet wordt, of met pakjesavond. Het heeft daarnaast ook aandacht voor de intocht en dat het toch ook best een beetje spannend is om te wachten als je je schoen hebt gezet. Bovendien komen ook activiteiten zoals pepernoten bakken en pietje spelen aan bod.

Deze boeken bieden op en top duidelijkheid aan je kind in de zo onrustige en spannende Sinterklaas-periode.

Bobbi zet zijn schoen verdient daarom ***** en Bobbi viert Sinterklaas ****.

Wist je trouwens dat er ook gratis leuke kleurplaten, een aftelkalender en een pietendiploma te downloaden zijn, geheel in Bobbi-stijl!

Sinterklaasliedjes

Illustrator en schrijver Mark Janssen heeft in de afgelopen jaren heel wat prentenboeken uitgebracht. Zijn prachtige illustraties zorgen ervoor dat zowel kinderen als ouders enorm van zijn boeken kunnen genieten. Prachtige illustraties die ook niet mogen ontbreken in Sinterklaasliedjes. Een prentenboek waarin prachtige tekeningen over kleine Sinterklaasjes en kleine Pietjes voorzien zijn van de teksten van klassieke kinderliedjes. 

De klassieke kinderliedjes maken het boek ideaal voor ouders die weer even wat liedjeskennis op moeten halen. Helemaal omdat er een Spotify-playlist is, waarop al deze liedjes ook nog eens gezongen worden. 

Kinderen kijken hun ogen uit met deze prachtige platen. Het boek is naast een boek om samen te lezen, leuk om te bekijken in combinatie met het luisteren naar de liedjes, of ook gewoon als platenboek want er valt enorm veel te ontdekken!

Sinterklaasliedjes krijgt *****.

Kennen jullie deze Sinterklaas-toppers al? Welke Sinterklaasboeken lezen jullie graag samen met je kinderen? Deel hieronder je favoriete Sinterklaasboek met ons!Reacties op: Prentenboekenfeestje - de Sinterklaaseditie

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Juliette de Wit

Juliette de Wit

Juliette de Wit studeerde in 1982 af aan de Rietveld Academie en illustreerde si...

Monica Maas

Monica Maas

Monica Maas is kinderboekenschrijfster en illustratrice. In 1975 werd haar eerst...

Mark Janssen

Mark Janssen

Mark Janssen studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. Hij...

Lijsten

Sinterklaas

op 18 november 2021 door Annemieke de Jong 9 boeken 0 volgers 0 reacties