Spannende luisterboeken

op 25 februari 2019 door

Tijdens de vijfde editie van de Hebban Thriller Tiendaagse trakteren we ook de jeugd op een dosis spanning. Antoinette zette al een aantal spannende boeken voor jonge en oudere kinderen op een rijtje, vandaag is het tijd voor het spannende luisterboek!

Door Sanne

Luisterboeken zijn uitermate geschikt voor op reis, maar zijn ook prettig wanneer je lekker wilt luieren. Je kunt luisterboeken vinden bij de bibliotheek, bij streaming diensten als Storytel en Luisterrijk, maar ook bij Kruidvat worden regelmatig kinderboeken als luisterboek te koop aangeboden. De boeken die we vandaag bespreken zijn in ieder geval te vinden bij Storytel.

34d29f58938cdd2ec0879d12c6fce3b8.jpegDe schat van de spookpiraat van Geronimo Stilton (7-9 jaar)

Terwijl Geronimo midden in de nacht nog druk bezig is om een spannend stuk voor zijn krant te schrijven, wordt er met veel lawaai een pakketje door het open raam gegooid. Het is een manuscript, afkomstig van Duifje Duistermuis. Als echte boekenwurm kan Geronimo zich natuurlijk niet inhouden, en hij begint meteen te lezen. Gi-ga-geitenkaas, die Duifje bewijst alweer dat ze echt goed kan schrijven! Ze lost dit keer opnieuw samen met haar vriend Floris Fluister een mysterie op dat te maken heeft met een woeste piraat die eeuwen geleden de zeeën heeft geteisterd en nu ineens banden blijkt te hebben met de familie van Floris! Maar wat heeft dat te maken met de diepe gaten die in Floris' tuin zijn gegraven? Je leest het in weer een superspannend avontuur van Duifje Duistermuis!

Voorgelezen door: Floor Verdonck - Duur: 0 uur 56 min.

fd241f103b5da50074c9d2643f33ef9e.jpegDe familie R.I.P. van Paul van Loon  (9-12 jaar)

De familie Rip wordt een beetje raar gevonden in de buurt. Jimi houdt van gitaargeweld bij volle maan. Lea kan dwars door muren zweven en moeder begraaft zich graag in de tuin. Toch doen ze hun best geen overlast te veroorzaken. ‘Lief zijn voor de buren!’ zeggen de Rips steeds tegen elkaar. Want ze willen nou weleens lang in hetzelfde huis blijven wonen. Maar hoe ze ook hun best doen, buurman Knieper vertrouwt het niet. RIP ROT OP, denkt hij. Hij heeft geen idee wat hem te wachten staat…

Voorgelezen door: Frank Lammers - Duur: 2 uur 22 min

5c8c07df31c1fd97067ca7be71e05137.jpegDe griezelbus van Paul van Loon (9-12 jaar)

Tijdens de Kinderboekenweek nodigt een bekend schrijver een leraar met zijn klas uit voor een speciale tocht met zijn griezelbus. Tijdens de rit zal de schrijver griezelverhalen voorlezen uit zijn nieuwe boek. Hierbij gebruikt hij een aantal voorwerpen die hij in de bus heeft uitgestald. Maar naarmate de tocht vordert, blijkt dat iemand in de bus een akelig geheim heeft. Of zijn er meer die iets verbergen?

Voorgelezen door: Erik van Muiswinkel - Duur: 3 uur 15 min.

c2a90fd9dc5958ce7a2fed789d47a133.jpegHet nieuwe spookhuis van Tjerk Noordraven (9-12 jaar)

De vader van Nera heeft een spookhuis dat altijd veel bezoekers trok. Maar sinds kort is er een tweede spookhuis op de kermis, dat veel enger is. Het heeft een levensechte mummie die uit zijn sarcofaag kruipt, een faun en zelfs een doodenge vampier die dreigend op je afspringt. Nera ontdekt dat deze griezels echt zijn. Ze zijn ontvoerd door Herwald, de eigenaar van het spookhuis. Nera besluit de griezels te helpen. Maar dat gaat niet zonder gevolgen... 

Voorgelezen door: Ruud Kuhn - Duur: 2 uur 31 min.

6eb9ce57ea3498616915817297853f7f.jpegHet geheim van de Spinnenvrouw van Henny Fortuin (9-15 jaar)

De oude koning heeft voorspeld: het derde kind zal heersen over de Heemlanden. Wanneer koningin Regina haar derde kind verwacht, vreest zij dat haar broers hun recht op de troon niet goedschiks zullen afstaan. Zij roept de hulp in van hogere machten, die ieder hun eigen belangen hebben bij het machtsspel dat ontstaat. De strijd om de troon ontbrandt.
Intriges, machtsmisbruik en tovenarij; geen middel wordt geschuwd. De tweedeling tussen goed en kwaad vervaagt. 
De dwerg Bann, de spinnenvrouw Birõg, de heks Mistral en de minstreel Oisin vertellen elk hun deel van het verhaal, dat zich ontvouwt tot een meeslepend koningsdrama, onherroepelijk en onontkoombaar.

Voorgelezen door: Peter van Eerdenburg - Duur: 8 uur 39 min.

5a435ac509f9d7b821606311714fc75f.jpegStrandwacht van Mariette Middelbeek (12-15 jaar)

Anne en Emma zijn met hun ouders op vakantie op een Zuid-Franse camping. Hoewel ze een tweeling zijn en qua uiterlijk erg op elkaar lijken, is dat vanbinnen helemaal niet zo. Emma is de vlotste van de twee, maakt makkelijk contact en heeft al snel een vriendje. Anne heeft zich voorgenomen ook te zoenen deze vakantie, maar verder dan de praatgrage en irritante Pascal komt ze niet. Anne en Emma sluiten zich aan bij het animatieteam en doen mee met allerlei leuke activiteiten. Als ze Simone, een van de begeleiders, willen verrassen met een blind date, lijkt dat een perfect idee. Maar op de avond van de date gaat er iets gruwelijk mis.

Voorgelezen door: Ricardo Blei - Duur: 4 uur 1 min.

fc7c75b75ccbd4ff6bdc4661ba89f626.jpegSchuld van Mel Wallis de Vries (15-18 jaar)

Op een school plegen enkele leerlingen kort na elkaar zelfmoord. Er lijkt geen overeenkomst tussen de jongeren te zijn: ze zitten niet in dezelfde klas en ze kennen elkaar amper. De politie bestempelt het als een trieste samenloop van omstandigheden. Maar dan krijgt de 16-jarige Tess een brief die alles verandert: Jij bent de volgende...
Wanneer Tess alles probeert te ontrafelen, doet ze een schokkende ontdekking. Nu moet ze vrezen voor haar eigen leven. Maar niemand gelooft haar.

Voorgelezen door: Ridder van Kooten - Duur: 4 uur 44 min.

Mocht je opzoek zijn naar nog meer luisterboeken, kijk dan eens bij de artikelen die eerder verschenen: luisterboeken voor kinderen en de mooiste luisterboeken voor de kerstvakantie (die natuurlijk ook prima op andere dagen te luisteren zijn).Reacties op: Spannende luisterboeken

Meer informatie

Gerelateerd