Gehypte boeken negatief beoordelen? Levensgevaarlijk

op 20 juni 2022 door

Iedereen ken ze wel, die gehypte boeken. Denk maar aan twilight, HP, the hungergames, de boeken van zafon enz... 

Boeken die omschreven worden als zeer goeie boeken en waar iedereen lovend over is. Prachtige schrijfstijl, spannend verhaal, inspiratiebron voor andere auteurs. De omschrijvingen zijn eindeloos.

Dan komt er iemand aan, en schrijft een recensie waar een paar mindere punten instaat. Punten die naar zijn/haar mening storen of beter kunnen. He, met het gedacht elk zijn eigen mening, dus mag ik zeker de mijne geven hierover.

Dan moet je eens kijken wat er tegen s'morgens niet allemaal verschijnt van reacties onder dat bericht. De recensent wordt praktisch met de dood bedrijgt omdat hij een minpunt vind in het boek. Sommige mensen zouden nog liever een moord vergeven dan dat iemand hun favoriet boek afkraakt. Jaja, zelfs met een klein miniscuul minpuntje vinden sommige mensen dat je het boek onterecht afkraakt.

Dan vraag ik mij af: waar gaat dat naartoe. iedereen is vol lof over vrije meningsuiting , en uw gedacht vermelden. (online gemakkelijk want moet het niet face to face doen). Maar een gehypt boek valt daarbuiten blijkbaar. 

Dan begint de discussie tussen de commentariaten ook nog eens en wordt het een warboel aan meningen en verwijten naar elkaar. 

Ik vind dit erg. Waar zit het respect voor elkaars mening dan? Waarom niet gewoon respectvol discussiëeren over dit minpuntje. Waarom vind de resencent dat en waarom vind de ander juist het omgekeerde. 

Heb dit fenomeen ( alle als het als fenomeen gezien mag worden) al veel zien voorbijkomen op facebook in de boekengroepen. Tot in zulke erge mate dat de beheerders post moeten verwijderen of zelfs mensen uit de groep moeten gooien omdat ze al meerdere waarschuwingen gehad hebben. Als beheerder open je een groep met het oog om op een vreedzame manier met elkaar te praten. En had je niet het idee dat je elke dag meldingen krijgt over groepsleden die het te bont maken.

Maar jammer genoeg is dit niet altijd over gehypte boeken maar over elke post die je maar kan denken. Boeken van 20j geleden, onbekende boeken. Altijd is er wel iemand die commentaar levert op een minder nette manier. RESPECT, hoe moeilijk kan het zijn.

Mensen zijn viezer geworden door corona krijg ik soms als antwoord. Tja, mijn idee is dat je niet alles op corona moet steken. Dat alles duurder wordt ben ik mee akkoord. Maar hoger verkeersagressie en verminderd respect horen daar voor mij niet bij. 

Gelukkig hebben we dit op Hebban nog niet meegemaakt ( of toch niet dat ik het gezien heb). Hier is alles met respect gebracht.

Iemand hier al zoiets meegemaakt? Ik enkel een paar milde opmerkingen zoals geen bekende internationale auteurs aandacht geven en enkel onbekende auteurs. ( Die stelde dan direct zijn eigen boek voor maar NOPE, komt niets van in huis) 

Respect moet er zijn van beide kanten. Respect voor elkaar mening moet er zeker zijn. Recensie's schrijven doe ik ook met respect naar de auteur toe. ( of ik denk dat ik dat toch doe) Maar mijn mening is mijn mening. Enkel die van mij persoonlijk.

Alle het gezaag is weer uit mijn systeem en jullie zitten waarschijnlijk hoofdschuddend dit te lezen met het idee van die Sven is knettergek.

Volgens het gewoonlijke patroon. Wie tot hier is geraakt proficiat (en wie mij vermeld dat ik bedankt ben hiervoor , ik zal het rapper doorhebben wat je bedoeld dan de laatste keer.) Wie niet tot hier geraakt is, heeft waarschijnlijk minder koppijn dan die die het wel gedaan hebben.

Nog een leuke leestijd gewenst en geniet ervan. En laat al die storende opmerkingen van je afglijden, ik doe dat ook.Reacties op: Gehypte boeken negatief beoordelen? Levensgevaarlijk

Gesponsorde boeken