Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

op 04 november 2017 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

LEESCLUBVRAGEN

Alle vragen staan online.  Sluit snel bij de discussie aan als je dit nog niet deed. Het is leuk als je nu mee komt praten in de leesclub en niet de bedoeling om de 10 vragen allen achter elkaar te beantwoorden. De interactie zorgt voor een betere leesclub! 

Fijne Feesten:-)

VRAAG 1:

Wat is je gevoel nu je het boek uit of bijna uit hebt?

Toen ik 54 minuten uit had voelde ik me...

Ik dacht aan...

VRAAG 2


Is dit boek ,dat onder het genre young adult valt, voor jou ook geschreven met het oog op deze doelgroep? Of zie jij een ander publiek voor dit boek en/ of doelgroep? Wie spreekt het volgens jou aan?

VRAAG 3

Welke vraag willen jullie aan de schrijfster van dit boek stellen? 

VRAAG 4

Wat vonden jullie positief aan dit verhaal?

VRAAG 5

Stel Marieke Nijkamp brengt nog een derde boek uit. Welk genre zie je haar nog schrijven of zou je nog graag van haar zien verschijnen?
Ga je haar tweede boek lezen?

Vraag 6

Heeft 54 minuten tercht de Hebban Award gewonnen? Welk boek  had jij graag zien winnen?

VRAAG 7

Denken jullie dat meer personages in een boek zorgen voor minder uitgewerkte karakters of heeft dit hier geen invloed op?

VRAAG 8


Heel fijne feestdagen waarin je kan doen wat je graag doet en kan genieten van mooie momenten:-) 
Hebben jullie nog tips voor mij als leesclubbegeleider?
Zelf nog een vraag voor in de leesclub? Plaats ze hieronder ..
Met de feestperiode heb ik beslist om op ten laatste 2 januari te vragen om jullie eindoordeel en sterren waardering te plaatsen.

VRAAG 9

Ben jij iemand die in noodsituaties gebruik zou maken van social media en hoe zou je het aanpakken? Ik wil dit vragen omdat  in het boek het vooral de jongeren waren en ben nieuwsgierig naar hoe jullie allemaal deze media denken te gebruiken.

VRAAG 10

Stel dat jij dit boek geschreven had. Waar zou 54 minuten zich dan afspelen en wat zou de noodsituatie zijn? Kan bvb iets totaal anders dan een schietpartij zijn..Zou jij het boek ook 54 min laten duren in tijd of zou je het anders aanpakken?

Benieuwd naar jullie reacties.:-)

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats reactie'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen


Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.Reacties op: Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

Meer informatie

Gerelateerd