Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

op 02 mei 2017 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set vragen, gebaseerd op de klassieke leesclubvragen maar met hier en daar een twist. Ik zal gedurende de discussie deze vragen één voor één op jullie afvuren. Als je je dus wat wil voorbereiden, kan je deze er alvast bijnemen tijdens de lectuur van het boek.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats reactie'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

1. Hoe ontwikkelen de hoofdpersonages zich gedurende het verhaal? Welke van hen spreekt je het meeste aan en waarom?

2. Welke hoofdthema’s kun je onderscheiden? Hoe worden die uitgewerkt door de auteur?

3. Hoe denk je over de zijlijnen in het verhaal en de relaties van Fabian met zijn gezin en team? Overschaduwen ze niet te veel het verhaal of vind je dit net noodzakelijk voor het boek? 

4. Is dit een boek of een scenario in boekvorm gegoten? Hadden jullie dit liever als film/tv-serie gezien dan als boek gelezen?

5. Welke elementen gebruikt de auteur om het verhaal spanning / emotie / diepgang mee te geven? Denk daarbij aan perspectiefwisselingen / flashbacks / flashforwards en keuze voor de verteller (vertelperspectief). Vermijd aub de cliffhangers die al voldoende aan bod zijn gekomen. 

6. Hoe vergelijken jullie Fabian met andere seriepersonages uit andere thriller-reeksen? Wat is beter of slechter aan hem tov seriepersonages waarover jullie ook al hebben gelezen? Het hoeven er ook geen Scandinavische te zijn uiteraard! 

7. a) Kun je de titel van het boek verklaren? Dekt de titel de inhoud van het verhaal?
b) En wat vinden jullie van de cover? Is dit ook in overeenstemming met het boek, of niet?

8. Hoe denken jullie over het einde van het verhaal? Zijn er gaten, hoe zou jij deze willen invullen? Kan de schrijver hier later nog een draai aan geven en zo ja, hoe? 

9. Welke momenten, gebeurtenissen of scènes in het boek zijn je het meest bijgebleven en waarom?

10. Zouden jullie dit boek aanraden aan anderen? Waarom wel en waarom niet? Voldeed het boek aan jullie verwachtingen die jullie op voorhand hadden? 

 

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.Reacties op: Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Stefan Ahnhem

Stefan Ahnhem

Stefan Ahnhem is een Zweedse auteur die opgroeide in Helsingborg (in het Zuiden...