Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Alleen de vogels vliegen van Anja Baumheier

op 27 november 2020 door

Anja Baumheier (1979) werd geboren in Dresden en bracht haar jeugd door in de DDR. Ze woont in Berlijn en is naast haar auteurschap ook lerares Frans en Spaans. Alleen de vogels vliegen werd in eigen land in maart 2019 uitgebracht, en verkocht meer dan 80.000 exemplaren. Als dit eerste boek ook in Nederland een succes wordt, vertaald door Sylvia Oosterhuis, mogen we wellicht ook vertalingen verwachten van tweede roman Kastanienjahre (september 2020) en het nieuw te verschijnen Die Erfindung der Spräche (februari 2021).

Alleen de vogels vliegen

De zusjes Charlotte en Marlene Groen groeien op in het Oost-Berlijn van de jaren zestig. Ze staan heel verschillend in het leven. Charlotte is net zo’n vurig voorstander van het socialisme als hun vader Johannes, die carrière maakt op het ministerie voor Staatsveiligheid. De artistieke Marlene wordt steeds kritischer over de DDR. Net als Wieland, een domineeszoon, op wie ze stapelverliefd wordt. Het jonge stel besluit de republiek te ontvluchten. Met desastreuze gevolgen.

Leesfragment

Ben je benieuwd geworden naar het debuut van Anja Baumheier? In dit fragment lees je alvast de eerste pagina's van Alleen de vogels vliegen, zodat je kunt bepalen of dit een boek voor jou is. Mocht je verder willen lezen, schrijf je dan in voor de leesclub met deze aangrijpende familieroman.

Leesfragment Alleen de vogels vliegenReacties op: Alleen de vogels vliegen van Anja Baumheier

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Anja Baumheier

Anja Baumheier

Anja Baumheier is in 1979 in Dresden geboren en heeft haar jeugd in de DDR doorg...