Advertentie

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 05 juni 2019 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

1. Voorafgaand aan het lezen weten we al dat de vermissing van Anne helaas geen goede afloop heeft gehad. Heeft het feit dat je de afloop al kende invloed gehad op je leeservaring en zo ja, op welke manier?

2. Wat vind je van de opbouw en hoofdstukindeling van het boek?

3. Welke emoties heeft het boek bij jou opgeroepen? Vind je dat de heftige, expliciete en emotionele delen voldoende worden afgewisseld met wat minder zware delen?

4. Wat kun je zeggen over de schrijfstijl en het vertelperspectief?

5. Het boek is op bepaalde punten erg gedetailleerd en op andere punten juist minder gedetailleerd. Is er een bepaald aspect waar je graag meer of juist minder over had willen lezen? 

6. Wat is volgens jou het belangrijkste thema van het boek?

7. In het boek wordt ook ingegaan op de juridische aspecten van Anne's zaak en het Nederlandse strafrechtstelsel. Wat vond je hiervan? Waren deze delen goed te volgen? 

8. Wat is je het meest bijgebleven of opgevallen tijdens het lezen en waarom? Dit kan van alles zijn: een citaat, een bepaalde situatie of gebeurtenis die wordt beschreven, de sfeer of iets heel anders.

9. De vader van Anne heeft een uitgebreid nawoord geschreven. Wat vind je van het nawoord?

10. Zijn de verwachtingen die je vooraf had uitgekomen? Zou je het boek aan anderen aanraden, waarom wel of niet?

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in 'Schrijf je recensie'.Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken