Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Anomalie van Hervé le Tellier

op 15 november 2021 door

Hervé le Tellier (1957) is een wetenschapsjournalist en taalkundige met al meer dan 20 boeken op zijn naam. Hij debuteerde in 1991 met korte verhalen, waarna een jaar later zijn eerste roman volgde. Ook schrijft hij poëzie en essays. Anomalie is zijn jongste boek, waarmee hij voor het eerst naar het Nederlands wordt vertaald, door Andreas Dijkzeul. De thriller verkocht in Frankrijk al meer dan een miljoen exemplaren en Le Tellier won er de prestigieuze Prix Goncourt mee.

Anomalie is het tweede bestverkopende Prix Goncourt-winnende boek in de geschiedenis van de prijs. De bestverkopende is De minnaar van Marguerite Duras. Het betekende ook de internationale doorbrak van Le Tellier, Anomalie werd maar liefst in 42 talen vertaald. Naast een spannende thriller houdt het boek zich ook bezig met wie we zijn en waarom we de dingen doen die we doen. De passagiers worden immers met zichzelf geconfronteerd, met een tijdsverschil van drie maanden waarin de eerste groep door is gegaan met het leven. Dat leidt tot uiteenlopende situaties.

Anomalie

Op weg van Parijs naar New York komt een vliegtuig in een monsterstorm terecht. Aan boord bevinden zich onder anderen de architect André en zijn minnares Lucie, de huurmoordenaar Blake, de Nigeriaanse afropopzanger Slimboy, de Franse schrijver Victor Miesel en een Amerikaanse actrice. Het vliegtuig landt veilig op JFK, maar de echte problemen beginnen pas honderd dagen later als precies dezelfde vlucht, met dezelfde passagiers, nog eens aankomt in New York… Terwijl de passagiers van de eerste vlucht door zijn gegaan met hun leven, worden ze nu allemaal geconfronteerd met zichzelf.

Leesfragment

Anomalie is deels thriller, deels literatuur, zowel spannend als filosofisch – een verhaal dat je nog heel lang laat nadenken over de werkelijkheid om je heen. Is dat een leeservaring die je aandurft? Hieronder lees je alvast een sneak preview. Kun je niet stoppen met lezen? Schrijf je dan in voor de Hebban Buzz.

Lees hier de eerste pagina'sReacties op: Anomalie van Hervé le Tellier

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Hervé le Tellier

Hervé le Tellier

Hervé Le Tellier is wetenschapsjournalist en taalkundige, en schreef al meer dan...