Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

op 17 juni 2017 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. De - wellicht, maar dat ligt aan jullie - laatste discussievraag van de leesclub betreft jullie verwachtingen (vooraf) van Bella en of je nu, na Bella gelezen en bediscussieerd te hebben, vindt dat deze zijn uitgekomen. Of niet. En waarom dan wel. Of niet.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

cc947f5f2969f54f7c255d85f8359050.png

LEESCLUBVRAGEN

1. Welk deel van Bella maakte de meeste indruk op je en waarom?

2. Wat vind je van de wijze waarop Joost Vandecasteele zijn verhalen vertelt? Gebruik een of meer voorbeelden ter illustratie.

3. Wat vind je van de afbeeldingen van Jeroen Los? Beschrijf de voor jou meest opvallende kenmerken.

4. Vind je de omschrijving 'roman in beelden' die op de voorkant staat terecht of niet? Leg uit waarom wel/niet. 

5. Wilde Vandecasteele, geholpen door Jeroen Los, ons iets duidelijk maken/vertellen met Bella? Zijn er thema's of 'boodschappen' in het verhaal te herkennen? Zo ja, welke?

6. Verzien en knip/plak/teken/schilder een wenskaart voor een van de extra feestdagen die verzonnen moeten worden, "zodat elke week er tenminste één bezit". Upload (een foto van) de wenskaart in je blog/spot/pagina (op Hebban, eigen blog, facebook, of waar dan ook) en neem de link hieronder op in een bericht.

7. Hoe ziet, volgens jou, het ironische lettertype eruit?

8. Welke verwachtingen had je vooraf over Bella en zijn die wel of niet uitgekomen?

9. Is er nog een vraag die jij aan de andere deelnemers zou willen voorleggen? Zo ja, welke?

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.Reacties op: Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Joost Vandecasteele

Joost Vandecasteele

Joost Vandecasteele (1975) is schrijver, theatermaker en columnist. In 2010 won ...

Gesponsorde boeken