Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blind Date Leesclub #1

op 14 november 2017 door

De blind dates zijn terug van weggeweest! Na een succesvolle reeks verrassingsleesclubs in de zomer gaan we je opnieuw tien literaire leesclubs voorschotelen waar je je voor in kunt schrijven. Alleen... we vertellen je niet om welke boeken het gaat. We lichten een tipje van de sluier om met een minifragment en steekwoorden en dat vul jij aan met je nieuwsgierigheid en moed. Durf jij?

blinddate.png

Het eerste blind date leesclubboek is een debuut vol 'slices of life'. Het is voor elke literaire lezer geschikt en maakt een prima instapboek voor de lezer die 'literatuur' een beetje eng vindt klinken. Durf jij de blind date aan met dit boek?

Platteland - Beklemmend - Geestig - Mannelijke ego's - Visserij


Fragment

Opa regisseert het feest. Het is niet de bedoeling dat iedereen door elkaar praat. Iedere man moet om de beurt een verhaal vertellen, zo gaat het altijd hier. Uiteraard zal hij zelf de aftrap geven met de klassieker over de rampzalige nacht toen de visserij uitstierf.  Hij hoest demonstratief om aan te kondigen dat we nu echt stil moeten zijn en begint: ‘Het waar in de nacht van zaterdag negen juni 1949.  Het waar helder, met maar een bietje wind.’   

Met een harde knars opent de keukendeur en stapt de buurman glimlachend binnen.  

Met een geërgerde blijk stopt opa met vertellen en steekt zijn hand uit, die buurman pakt en driftig op en neer schudt. ‘Gefeliciteerd, kèl’.  

‘Motte koffie?’ vraagt de buurvrouw.   

‘En nou de moel! IK zij aan het woord’ roept opa met een klap op tafel.

Op vrijdag 24 november opent de inschrijving voor Blind Date #1. Denk jij dat je gaat inschrijven voor dit boek?

Lees meer...



Reacties op: Blind Date Leesclub #1

Meer informatie