Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

op 22 november 2017 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats reactie'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

Vraag 8 is geplaatst (11/1)

LEESCLUBVRAGEN

Voor deze leesclub probeer ik niet de standaardvragen te gebruiken. Hieronder de vragen zoals gesteld tot nu toe:

  1. Welk citaat is je het meest bijgebleven van het verhaal? En waarom juist dat citaat?
  2. Wat vinden jullie van de titels van de hoofdstukjes? Voegen deze wat toe? Zouden nummers hebben volstaan? Is er een titel die jullie speciaal is opgevallen?
  3. Hoe ontwikkelt het personage van Thomas zich? En wat vinden jullie daarvan? Wat is de link tussen de Thomas uit het verhaal en de auteur? Denken jullie dat het autobiografisch is? 
  4. Hoe zou je de schrijfstijl omschrijven en wat vind je ervan?
  5. Is jullie het gebruik van muziek in dit boek opgevallen. Noem in ieder geval één voorbeeld van een vermelding van muziek. Wat denk je dat de betekenis is van dit specifieke voorbeeld?
  6. Vinden jullie de verwijzingen naar een bepaald tijdstip (half vier) opvallend of zou het toevallig zijn? En wat zou de auteur ermee kunnen bedoelen?
  7. Wat vinden jullie van de titel? En zijn er antwoorden als je de titel ontleed? Bijvoorbeeld:
    Hoe moest alles beginnen? Of wat begon er dan? Wat is alles? 
  8. Beantwoordt het boek nu je het hebt gelezen aan de verwachtingen die je had toen de titel eenmaal bekend was? 

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.Reacties op: Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

Meer informatie