Advertentie

Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

op 23 november 2017 door

Update: 23-1-2018: Ik mis nog een paar antwoorden opvragen en nog 3 eindoordelen en recensies. 26/1 sluit deze leesclub.


Schrijf en plaats nu ook de recensie op de pagina van het boek
En plaats de sterren en een quote uit eigen recensie in het eindoordeel topic.

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats reactie'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

blinddate leesclub

1 wat zijn je verwachtingen van dit boek?
- waarom heb je gekozen voor blinddate nr 9
- cover, eerste indruk

 2- er wordt aangegeven dat het is voor lezers van Herman Brusselmans en van De 100 jarige man die het raam uitkklom en verdween.
Hebben jullie daar al iets van gelezen? En zoja, kan het de vergelijking doorstaan?

3 literatuur - road trip - absurd - grappig - maatschappijkritisch

3 A Dit zijn de kernwoorden die Hebban meegaf met deze blinddate.
- Vindt de je de woorden road trip en maatschappijkritisch goed gekozen zijn?

Waar vindt je het terug in het boek

3 B Absurd en grappig, zijn twee woorden die ook veel met elkaar te maken hebben.
-          Vond je deze goed gekozen
-          Dit boek heeft een aparte humor. Zijn er scenes of gebeurtenissen of uitspraken waar je enorm om moest lachen (of op z’n minst glimlachen?), zo ja welke.

4 Als je het boek zelf zou moeten omschrijven in kernwoorden, voor welke drie zou je dan kiezen (en dan andere dan die al gegeven zijn)

5 Marnix Peeters heeft voor personages gekozen die allemaal bijzonder zijn.

Welk personage sprak je het meest aan en waarom.
Welk personage sprak je het minste aan en waarom.

6 vraag over opbouw
A Wat vind je van de opbouw van het verhaal?

B In het boek schrijft de Gravin als Davenport samen met Jenesepa het boek In elke vrouw schuilt haar moeder, en het verhaal van tante Aars. Steeds krijgen we een stuk te lezen. Van vind je van deze intermezzo’s, hoe passen ze in het verhaal.

7 A Wat vind je van de schrijfstijl?
B Marnix Peeters is een Vlaamse schrijver en het boek is dan ook doorspekt met de Vlaamse taal in woorden en uitdrukkingen. Hoe is dat bevallen. Zijn er veel woorden die niet bekend waren?
Voor de Vlaamse lezers; is de wijze waarop Peeters zijn boek heeft geschreven ‘bekend Vlaams’, of zijn er voor jullie ook onbekende woorden en uitdrukkingen. Leest een boek dat in het Vlaams is geschreven prettig, of maakt het niet uit?
C. Marnix Peeters schuwt grof taalgebruik niet. Wat vond je van de wijze waarop Peeters zijn personages heeft laten uiten?

8 De gravin

In H 8 wordt de gravin beschreven.
- had je al een bepaald type of een bepaalde beschrijving in je hoofd voordat Marnix Peeters haar beschreef en kwam het overeen of totaal niet?
-   Wat vind je van de theorie die de schrijver die de schrijver op pagina 39 heeft geschreven over het bepalen van personages uiterlijk door de schrijver.

9 Heeft de schrijver je kunnen raken? Positief of negatief.
De schrijver provoceert constant met zijn teksten en taalgebruik. Is er een zin of een scene die je niet zo prettig vond om te lezen – Gevalletje dat had nou niet gehoeven. Of had het nog wel een graadje erger gemogen?

10 A Zijn de verwachtingen die je had bij de blinddate voor je het boek in handen had uitgekomen? Waren de verwachtingen bijgesteld toen je het boek in huis had? En het eindresultaat, komt het overeen met wat je dacht te gaan lezen?

B Ik vermoed dat de toebedeling van de sterren uiteen zal/kan lopen. Voor wie dat wil kan er hier nog over worden gediscussieerd. Waarom 2, waarom 4?

 C Voor wie nog wat anders kwijt wil, of nog iets (vraag/opmerking) heeft, dan mag dat ook nu worden geplaatst.


Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.Reacties op: Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

Meer informatie

Gesponsorde boeken