Advertentie

Bloed en beenderen van Tomi Adeyemi

op 12 maart 2018 door

Op 20 maart 2018 verschijnt Bloed en beenderen, het eerste deel van een spannende, nieuwe YA-fantasyreeks The Orisha Legacy.

Susan van der Klugt, acquirerend redacteur bij HarperCollins Holland: ‘Voor mij is hét YA-boek van dit voorjaar Bloed en beenderen van de jonge en talentvolle Nigeriaans-Amerikaanse auteur Tomi Adeyemi. De pas 23-jarige Adeyemi beschrijft een complexe wereld in een West-Afrikaanse setting, die ondanks het fantasygehalte een behoorlijk realistisch beeld geeft van onrecht en armoede onder een door en door corrupt regime. Het is een magisch, spannend maar ook belangrijk boek, dat een prachtig beeld van Afrika schetst en – eindelijk! – een sterke jonge zwarte heldin heeft. Ik laat graag nog even Tomi Adeyemi zelf aan het woord:’  

'In een tijd dat ik me vaak boos en hulpeloos voel, is dit mijn manier om iets positiefs in de wereld te brengen.' Tomi Adeyemi  

Bloed en beenderen

Ooit leefden er in Orïsha mensen met magische krachten. Tot een wrede koning besloot de magi, een minderheid met donkere huid en zilverwitte haren, te vervolgen. Zélie kan zich de nacht dat ze toe moest kijken hoe de handlangers van de koning haar moeder ophingen nog levendig herinneren. Sindsdien is magie een doodzonde en een donkere huid iets om op neer te kijken.

Tien jaar later krijgt Zélie de kans om de magie terug te brengen naar Orïsha. Met de hulp van een prinses op de vlucht, moet ze uit handen zien te blijven van Inan, de kroonprins, die vastbesloten is de magie nu voorgoed uit te bannen. Gevaar ligt overal op de loer in Orïsha, maar het grootste gevaar schuilt misschien nog wel in haar groeiende gevoelens voor de vijand..

Lees hier een fragmentReacties op: Bloed en beenderen van Tomi Adeyemi

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Tomi Adeyemi

Tomi Adeyemi

Tomi Adeyemi (1994) is een Nigeriaans-Amerikaanse auteur. Ze woont in San Diego ...

Gesponsorde boeken