Advertentie

VRAAG 4. PERSONAGES (Leescubdiscussie - spoilers toegestaan)

op 09 juni 2017 door

Malibas.wil en Helma kwamen met een mooie suggestie: voor iedere vraag een nieuwe pagina. Dat maakt onze discussies overzichtelijker. Vanaf deze vraag ga ik dat toepassen. Deze vraag gaat over de personages in het boek.

VRAAG 4.a. We hebben het al uitgebreid gehad over René en Rosse Mon. In de literatuur wordt gewerkt met round en flat characters. Een round character is een personage dat een ontwikkeling door maakt, bij een flat character is daar geen sprake van. Wat voor personages zijn René en Rosse Mon? Kun je dat beargumenteren?

VRAAG 4.b. Raymond Van Hoe was mede-naamgever van de bende. Op blz. 107 onderaan wordt zijn uiterlijk mooi beschreven. Wat vind je van hem als personage? Is hij round of flat en welke rol speelt hij eigenlijk in het boek? Op de foto zie je Raymond in 1924.

VRAAG 4.c. En dan zijn er nog de vrouwen, of noemen we ze dames? Maria is wel de belangrijkste of zijn er nog meer vrouwen in het boek die een essentiële rol spelen? Wat is de betekenis van Maria in het boek? Volgens mij is zij de enige die  René er ‘een beetje onder’ houdt. Wat denken jullie?Reacties op: VRAAG 4. PERSONAGES (Leescubdiscussie - spoilers toegestaan)

Meer informatie

Gesponsorde boeken