Advertentie

VRAAG 8. DE JACHT EN HET PROCES (Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan)

op 18 juni 2017 door

Foto van het proces in 1924. 

Uiterst rechts zit als eerste beklaagde de donkerharige René Verstuyft, naast hem zijn broer Rosse Mon (lichte haarkleur) en de kleine Van Hoe als derde in de rij.

VRAAG 8. DE JACHT EN HET PROCES

De moord op de politiecommissaris schudt het hele politieapparaat wakker. De bende wordt opgejaagd en uiteindelijk ingerekend. Dat gebeurt lang niet altijd. Misschien herinneren jullie nog de Bende van Nijvel, die in de jaren tachtig van de vorige eeuw een grote hoeveelheid  diefstallen, inbraken, moorden  pleegde in België. In totaal vielen er 28 doden en 40 gewonden. De roofovervallen op de Delhaize-supermarkten in 1985 zorgden voor een enorme schok in België. Politieonderzoek faalde vanaf het begin. De daders zijn nooit gevonden. Er zijn theorieën dat de bende bescherming genoot van hogerhand. Maar bewijzen?

VRAAG 8a. Moors wordt behoorlijk in het zonnetje gezet omdat hij de bende heeft ingerekend. Maar was dat wel terecht? Of heeft hij gewoon geluk gehad dat hij uiteindelijk het kopstuk René Verstuyft heeft kunnen arresteren?

VRAAG 8b. Een speurvraagje. ‘Het proces van de eeuw’ volgde. We hebben in België nog een ‘proces van de eeuw’ gehad: het proces van Mark Dutroux. Kun je parallellen tussen beide processen aangeven?Reacties op: VRAAG 8. DE JACHT EN HET PROCES (Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan)

Meer informatie

Gesponsorde boeken