Advertentie

Fictie. Vraag 1 - De buitenkant en een beetje binnenkant

op 04 juni 2018 door

‘Bluf’ is een factionboek. Feiten en fictie komen in dit boek bij elkaar, zijn met elkaar verweven. In deze leesclub gaan we zowel de fictie als de feitenkant belichten. De eerste vragen zijn gericht op de literaire prestatie die Guy Prieels heeft geleverd. We gaan in deze vragen in op de fictie-aspecten. Daarna komen de vragen waar we de feitenkant belichten, want veel wat er in dit boek staat is echt gebeurd. Langzamerhand gaan we ook de feitelijke kant van dit boek ontrafelen. Volgens mij werken we dus in deze leesclub op dezelfde manier als Guy Prieels, maar dan net andersom. Hij is begonnen met een onderzoek naar de feiten en heeft daar zijn verhaal omheen gebouwd. Aan de hand van het boek zouden we heel veel meer aspecten kunnen belichten dan we binnen deze leesclub kunnen doen. Maar we hoeven niet alles te ontrafelen. Er moet nog genoeg voor de verbeelding overblijven. We gaan aan onze ontdekkingsreis beginnen.

 

Fictie

Vraag 1.  De buitenkant.

Vraag 1.a. Als je naar de cover van het boek kijkt vind je die dan goed gekozen? Kun je je antwoord onderbouwen.

Vraag 1b. Stel je nu eens voor dat Willem op de cover staat wie zou dan de dame zijn? Wat zou Willem gegeten hebben? Hij heeft zoals je weet een favoriet menu.

Vraag 1c. Speurvraagje. Af en toe doe voeg ik een speurvraagje toe, voor de echte liefhebber. Soms zijn ze makkelijk soms lastig. Daarom is een speurvraagje facultatief. De roman is opgedragen aan Leo de Haes. Wie is dat?Reacties op: Fictie. Vraag 1 - De buitenkant en een beetje binnenkant

Meer informatie

Gesponsorde boeken