Advertentie

Fictie. Vraag 3 - De personages

op 10 juni 2018 door

Vraag 3. De personages

Vraag 3.a. Willem Van Vugt is onmiskenbaar het hoofdpersonage in ‘Bluf.’ Om hem draait het hele verhaal. Willem Van Vugt maakt een ontwikkeling door in deze roman. Kun je iets over de ontwikkeling van deze hoofdpersoon zeggen: hoe is hij geworden tot wat hij geworden is? Hoe zou je Willem karakteriseren?

Vraag 3.b. Zo’n hoofdpersoon wordt ook wel een protagonist genoemd. Maar de tegenpool van een protagonist is de antagonist. Wie is volgens jou de belangrijkste tegenstrever van Willem Van Vugt? En wat wil die tegenstrever bereiken?

Vraag 3.c. Speurvraagje (facultatief). De rechercheurs Coucke en Versluys (op hen kom we verder op in de leesclub nog terug) lijken onkreukbaar. Op blz. 28 zeggen ze als ze Hotel de Lourdes binnenkomen en hen gevraagd wordt of ze iets willen gebruiken “Wij hebben altijd onze boterhammetjes bij.” Een zin waaruit blijkt dat ze wars zijn van iedere vorm van omkoping. Maar zijn ze echt zo onkreukbaar en kun je dat bewijzen?Reacties op: Fictie. Vraag 3 - De personages

Meer informatie

Gesponsorde boeken