Advertentie

Fictie. Vraag 2 - De structuur van het boek

op 07 juni 2018 door

Vraag 2.a. Vind je de titel van het boek goed gekozen? Graag je motivatie. De werktitel die Guy Prieels voor het boek had was ‘Goudpik.’ Is ‘Bluf’ een betere titel?

Vraag 2.b. Het boek bestaat uit vijf delen Moord? 1977; Liefde? 1972;  Vriendschap?  1982; Afscheid?  1992; Einde? 1994. Die vraagtekens staan er natuurlijk niet voor niets. Kun je dat uitleggen?

Vraag 2.c. Als je naar de eerste twee delen kijkt, Moord en Liefde zie je dat de chronologie doorbroken wordt. Dat heeft een functie. Waarom zou Guy Prieels dat gedaan hebben?

Vraag 2.d. In deze leesclub proberen we ook de waarheid te achterhalen. Daarom stel ik voor de echte liefhebbers speurvraagjes. Deze zijn facultatief. Hierbij de eerste. Omdat we nog in het literatire gedeelte van de vragen zitten een literaire speurvraag. Als een boek uit vijf delen bestaat denk ik meteen aan de vorm van een klassiek drama. In ‘Bluf’ zit genoeg drama volgens mij. Zou je ‘Bluf’ ook een ‘klassiek’  drama kunnen noemen?Reacties op: Fictie. Vraag 2 - De structuur van het boek

Meer informatie

Gesponsorde boeken