Advertentie

Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

op 17 juli 2017 door

Omdat er al zoveel op de niet gestelde vraag 9 (Titel) is gereageerd, gaan we direct door naar vraag 10 waar we aandacht besteden aan de verwachtingen vooraf en in hoeverre die al dan niet zijn waargemaakt. Voor wie nog wat over de titel wil zeggen, bestaat natuurlijk de mogelijkheid om dat wat er nu al door diverse mensen is gezegd aan te vullen, maar we gaan er niet meer apart aandacht aan besteden.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN 

1. Wat weet en verwacht je op basis van de eerste zin van het boek; waarom denk je dat de schrijver zo begint? Verandert de rest van het eerste hoofdstuk die eerste indruk? 

72cf92d2665f36d74ccfb2cb2f97a1eb.jpg

2. Wat weet je of denk je na het eerste hoofdstuk over The Observer te weten? 

3. Wat vind je van de wijze waarop het eerste hoofdstuk geschreven is?

4. Wat kun je zeggen over de schrijfstijl van de rest van de hoofdstukken? Wat is het meest opvallende?

5. Welke elementen zijn gebruikt om het verhaal spanning / emotie / diepgang mee te geven? Denk daarbij aan flashbacks / flashforwards, (wisselend) vertelperspectief, tempo, ritme, samenhang, enz.

6. Wat zijn/waren je gedachten aan het eind van hoofdstuk 5 (zie afbeelding hieronder)?

7. Hoe ontwikkelen de hoofdpersonen zich gedurende het verhaal? Welke van hen spreekt je het meeste aan en waarom?

8. Welke hoofdthema’s kun je onderscheiden en hoe worden die uitgewerkt? Denk je dat de auteur een boodschap heeft willen meegeven en zo ja, welke? Welk thema sprak je het meest aan? Waarom?

9. Kun je de titel van het boek verklaren? Dekt de titel de inhoud van het verhaal?

10. Welke verwachtingen had je vooraf over dit boek, zijn die wel of niet uitgekomen en waaraan lag dat?

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.Reacties op: Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken