Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 11 juli 2019 door

Update 11-7: De laatste vraag is gesteld! Vergeet niet je recensie te schrijven en te plaatsen!

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

Let op: De leesclubcoördinator kan afwijken van deze set vragen.

1. Wat vind je van de voorkant van Darius de Grote is Niet Oké en welke gevoelens of wat voor soort sfeer roept het bij je op?

2. Wat vind je van de opbouw van het verhaal? Hoe ontwikkelt het plot zich?

3. In Darius de Grote is Niet Oké is depressie een belangrijk onderwerp, aangezien zowel Darius als zijn vader aan een depressie lijden.

- Wat vind je van de manier waarop dit moeilijke onderwerp besproken wordt in het boek?

4. Een van de andere belangrijke thema's in het boek is het idee van 'roots'. Darius woont in Amerika, maar gaat naar Iran om zijn familie te leren kennen.

a. Wat vind je van de manier waarop de cultuur -‘clash' die Darius ervaart wordt beschreven, vooral het idee dat hij zelf ervaart niet 'Iraans genoeg' te zijn?

b. Heb je ooit zelf zo'n cultuur -‘clash' ervaren? (Bijvoorbeeld tijdens een vakantie in een ander land etc.) Zo ja, hoe voelde dat? Zo nee, waarom niet?

5. Wat vind je van de schrijfstijl van Adib Khorram? Sluit deze aan op de thema's van de roman en past deze bij de hoofdpersoon?

6. Kun je de titel van het boek verklaren? Dekt deze de inhoud van het verhaal?

7. In Darius de Grote is Niet Oké leert Darius in Iran veel nieuwe mensen kennen, waaronder veel familieleden waarmee hij een bijzondere band creëert, maar worden al bestaande relaties, zoals die met zijn vader, ook uitgeplozen.

- Welke relatie die Darius heeft met een ander personage raakte je het meest? In positieve of negatieve zin? En waarom?

8. Hoe ontwikkelt Darius zich gedurende het verhaal? Kun je één moment van Darius zijn reis in Iran noemen dat je echt is bijgebleven tijdens deze ontwikkeling?

9. Heeft de auteur je weten te raken? In positieve of negatieve zin?

10. Wat waren je verwachtingen over Darius de Grote is Niet Oké en zijn deze uitgekomen of niet?

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in 'Schrijf je recensie'.Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd