Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 1 = Opwarmvraag. NB: Niet Spoileren!

op 16 juli 2021 door

Vraag 1 is bedoeld om alvast een beetje in de stemming te komen en op te warmen voor de inhoudelijke vragen beginnen. Het is nodig en leuk om de eerste tien minuten van de boepresentatie in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden te bekijken. Voor de vragen hieronder hoef je niet het hele filmpje te bekijken, maar het is meer dan de moeite waard om de hoofdstukken 19 t/m 25 beeldend te krijgen.

1a. Tom Vanderlaken is het pseudoniem van Tom Buijtendorp die een aantal non-fictie boeken op zijn naam heeft staan. Kijk je door deze informatie anders aan tegen het feitelijke mysterie en het gevolgde spoor, zoals beschreven tot en met hoofdstuk 25? Motiveer je antwoord.

1b. De auteur maakt bij "5.57min" in het filmpje verschil tussen lectuur en literatuur. Wat vind je van de metaforen die hij gebruikt, en ben je het er mee eens? Leg uit.

1c. Vanaf "7.23min" vertelt Vanderlaken over zijn inspiratiebronnen voor het schrijven van De geheime oorsprong. Welke bron(nen) vind jij het meest vergelijkbaar tot en met hoofdstuk 25 en waarom?

Gebruik de grijze 'reageerknop' als je rechtstreeks op een antwoord wilt reageren, gebruik de roze 'plaats een nieuwe opmerking' alleen als je een nieuw antwoord geeft op de vraag of een apart onderwerp wil aansnijden.Reacties op: Vraag 1 = Opwarmvraag. NB: Niet Spoileren!

Meer informatie