Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 7: Tegenstellingen

op 30 april 2022 door

De discussie gaat verder! Er staat een nieuwe vraag over De gorilla en de jongen voor jullie klaar.

Eerder bij het bespreken van de cover kwamen er een aantal tegenstellingen naar voren. Zo werd er genoemd dat de cover enerzijds niet aansprekend was, maar wel opviel. Het boek ziet eruit als spannend en stoer, maar als je de omschrijving leest, schept het ook de verwachting dat het een gevoelig boek is. Mieke had het toen over tegenstellingen die bij haar opkwamen: grote mond, klein hartje, ruwe bolster, blanke pit. Misschien waren er wel meer tegenstellingen te vinden in het boek? 

7a. Heb jij inderdaad tegenstellingen kunnen vinden tijdens het lezen? Welke kun je omschrijven?

7b. Denk je dat de auteur bewust heeft gezocht naar tegenstellingen en die in het verhaal heeft verweven? Zou hij daar iets mee willen bereiken?

7c. Wat vind je van de verhouding gevoelens/emoties en spanning/oorlog in het verhaal?

Let op: Als je een reactie wilt plaatsen bij de opmerking van iemand anders, gebruik dan de grijze reageer-knop onder die opmerking. Wil je zelf iets nieuws vertellen, gebruik dan het lege witte veld onderaan de pagina en kies voor de roze knop ‘plaats een nieuwe opmerking’.



Reacties op: Vraag 7: Tegenstellingen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Phil Earle

Phil Earle

Phil Earle (1974) kreeg voor zijn debuutroman Billy lovende recensies in de Enge...