Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 8 | Opbouw, genre en andere elementen

op 20 juli 2022 door

Elke genre boek heeft weer andere elementen om de opbouw vorm te geven en om de spanning voor de lezer hoog te houden. Zo heeft ook elke auteur weer andere elementen om de lezer enthousiast te houden. Welke technieken gebruikte Keisha Bush? [Met spanning wordt in dit verband niet de 'thriller-spanning' bedoeld waardoor je gaat nagelbijten, maar de spanning die maakt dat je wilt doorlezen.]

Vraag 8.

Vraag 8a.

Welk(e) stijlelement(en) van de roman maakt dit boek bijzonder: -(spannings)opbouw - structuur - perspectief - iets anders? Kun je dit ook uitleggen? Heb je hierin ook iets gemist? 

Vraag 8b.

De Hebbancrew vraagt je om dit boek te beschrijven voor op de site en je mag zelf een genre-sticker er aan koppelen. Onder welk genre zou je deze roman scharen; literatuur/feelgood/‘historische’ roman/non-fictie/magisch realisme/iets anders? En waarom?

Vraag 8c.

Die uitgever blijft je achter de vodden zitten en vraagt je om stukken te schrappen om het aantal pagina's van de roman te beperken. Wat zou jij schrappen? Een personage? Een passage? Een heel hoofdstuk of een klein zinnetje?

Vraag 8d. (Facultatief)

Je besluit het anders aan te pakken en die lastpak van een uitgever over te halen om juist iets toe te voegen. Schrijf je eigen verhaallijn voor een extra plotje of alternatief einde in enkele zinnen op.



Reacties op: Vraag 8 | Opbouw, genre en andere elementen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Keisha Bush

Keisha Bush

Keisha Bush behaalde een master in Creative Writing. Na een carrière in het bedr...