Vraag 1 - De omslag, titel en layout

op 05 juli 2021 door

Waar een boek voor een auteur begint met schrijven, misschien het maken van een geraamte van een verhaal of juist gewoon de start met de eerste bladzijde van de roman, begint het voor de lezer juist bij de omslag, de buitenkant van het boek. Daarom begint onze discussie ook met de buitenkant. De cover van het boek en de titel. Toch nemen we ook al een kijkje in het boek, we spieken even en bekijken de pagina's. Wat valt ons dan allemaal op?

1ac3845780a052e9d58f705481f47e42.jpeg 

Vraag 1

A: Stel je voor dat je iemand moet beschrijven hoe de cover er uit ziet, bijvoorbeeld omdat het boek gevonden moet worden in de boekhandel, wat vertel je dan? Je mag hier ook een waardeoordeel bij vermelden. Anders geformuleerd: wat vind jij van de cover?

B: Bij de discussie pagina stelde Annie ten Cate de vraag wat die cover, maar ook de titel en dus ook het motto, nu eigenlijk te maken hebben met het verhaal. Omschrijf eens wat jij denkt bij deze titel en hoe je die kunt linken aan het verhaal.

C: Een van de eerste opmerkingen over dit boek in het leesclubcafé ging over de layout, over hetgeen opvalt als je even door het boek bladert. Er is iets opvallends aan de layout. Ondanks dat dit bij ebooks niet zo duidelijk is, werd ook door een ebook-lezer een opmerking gemaakt voer deze layout. Kijk jij vooraf naar de layout/indeling van het boek? Wat viel je op aan de layout? Wat deed dat met je tijdens het lezen?

 Reacties op: Vraag 1 - De omslag, titel en layout

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Machteld Siegmann

Machteld Siegmann

Machteld Siegmann (1972) is geboren in Krimpen aan den IJssel. Ze studeerde Nede...