Vraag 10 - Beoordeling, advies en een bloem

op 24 juli 2021 door

Beoordeling en advies

We zijn bijna toe aan de recensie en ik ben heel benieuwd hoe jullie recensie er uit gaat zien. Van een aantal lezers heb ik al een goed zicht op hoe dit boek bevallen is. Van anderen weet ik dat nog niet. Ik zal alle recensies lezen maar waarschijnlijk zullen niet alle deelnemers dit doen. Daarom lijkt het me leuk als jullie al een tipje van de sluier oplichten voor elkaar bij de laatste vraag van deze heerlijke leesclub. We gaan eens bekijken welke aspecten van deze roman jullie zullen benoemen in de recensies?
Daarnaast vraag ik me af voor wie die boek geschikt zou zijn om te lezen. Ik ben nieuwsgierig naar jullie advies.

b1a1244976e816ce1cef1b9563a93e5b.jpeg 

Vraag 10

* A. Misschien wel een moeilijke: Welke 5 woorden worden de kernwoorden van jouw recensie? (Voor de deelnemers die met een eigen exemplaar mee doen: Een recensie mag, is leuk maar is niet verplicht. Kernwoorden verzinnen lukt vast wel.) 

B. Nog een moeilijke vraag: Vind jij dit een boek om te adviseren aan de pubers in hun laatste jaren van school om te lezen voor Nederlands? Waarom wel/niet? [NB ik bedoel niet als verplicht boek maar een van de boeken waar ze uit zouden kunnen kiezen, zoals op deze lijst bijvoorbeeld]

* C. Minder moeilijk: Heb je iemand in gedachten die je dit boek zou willen adviseren? Zo ja, wie zou dat zijn?

* D. Een speciale: Je krijgt een mooie bloem en mag die aan een van de personages geven. Aan wie geef jij jouw bloem? Welke bloem heb je in gedachten? Weet je ook met welke woorden die bloem gepaard zal gaan?

 Reacties op: Vraag 10 - Beoordeling, advies en een bloem

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Machteld Siegmann

Machteld Siegmann

Machteld Siegmann (1972) is geboren in Krimpen aan den IJssel. Ze studeerde Nede...