Vraag 6 - Personages, nader bestudeerd

op 15 juli 2021 door

De andere personages onder de loep

We bespraken Leie al als personage maar er zitten nog meer personages in deze roman. Bij deze vraag gaat het, nog meer dan bij andere vragen, om wat jij denkt of voelt bij het boek en dan vooral bij de personages. Denk even terug aan jouw beleving van die personen, hoe ze voor jou overkwamen. Welke rol zij spelen in deze roman.

bf22fde822ae2033bca372f2b533cc86.jpeg

 

Vraag 6a.

Omschrijf één van de personages in maximaal 5 woorden (5 losse woorden of een korte zin, wat jij fijn vindt). Let op: verklap niet om wie het gaat. Laat andere deelnemers raden wie jij omschrijft!

 

Vraag 6b.

Noem een bijpersonage waarvan je erg onder de indruk was, iemand waaraan je je geërgerd hebt of waarvan je juist het idee had dat die niet in het boek had hoeven voorkomen. Natuurlijk vertel je ons ook waarom. Misschien riep een van die personages vragen op en zijn die nog niet beantwoord?

 

Vraag 6c.

Kan je een foto/plaatje vinden van hoe Leie er in jouw ogen uitziet? M.a.w. welk beeld van Leie kwam op jouw netvlies tijdens het lezen? Heb je misschien een bekende persoon in je gedachten gehad? 

 

Vraag 6d.

Je mag 1 van de personages een goede raad influisteren. Wie geef jij goede raad en welke raad zou dat zijn?

  

Zoals ik Leie voor me zag

2ebc5f5e05e876432b02a35c2ba1cb14.jpeg Reacties op: Vraag 6 - Personages, nader bestudeerd

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Machteld Siegmann

Machteld Siegmann

Machteld Siegmann (1972) is geboren in Krimpen aan den IJssel. Ze studeerde Nede...