Vraag 7: Kies twee (of meer) onderwerpen

op 17 juli 2021 door

Kies je favoriete onderwerpen

We zijn al weer bij vraag 7 aangekomen. We hebben al heel wat zaken besproken in de afgelopen weken. Deze roman is zo rijk dat er nog altijd voldoende onderwerpen zijn die we kunnen bespreken. Sommige onderwerpen zijn al in de discussie naar voren gekomen. De kans is groot dat niet iedereen de verschillende hypotheses, die opgeworpen zijn om het verhaal op te helderen, gelezen heeft. Voor andere aspecten van het verhaal waren de discussies mogelijk ook nog niet voldoende. Vandaar dat ik enkele vragen, die de afgelopen weken naar voren kwamen, nog eens uitgelicht heb.

Zoals je hieronder kunt zien zijn het best veel onderwerpen. Je hoeft niet alle vragen te beantwoorden. Kies er twee uit, of meerdere, je mag dat zelf beslissen.

e82da7d5723a9f75d854aaeae322edd6.jpeg

 

Vraag 7

  • A. Dat ene meisje (Nathalie) dat plots opdook op de boerderij. Wie was ze? Wat deed ze? Waar kwam ze vandaan? Welke functie had ze en waarom was ze belangrijk voor Leie?

 

  • B. Terugkijkend, begrijp je dan meer van de ontwikkeling van Leie? Kun je deze in enkele zinnen omschrijven? Kijk dan bijvoorbeeld naar: de periode voor haar huwelijk - tijdens haar huwelijk - de tijd na de begrafenis van Mem.

 

  • C. Heb jij het gevoel dat je het einde van de roman goed helder hebt? Wat gebeurt daar nu werkelijk? Kun je dat in enkele zinnen beschrijven? Denk bijvoorbeeld aan het graf, die vogel, de reactie van Tom en Leie in haar bruidsjurk. Wat betekent dat voor jou?

 

  • D. Wat was de functie van de muziek die benoemd werd? Heb je iets opgezocht? Past de muziek/de teksten bij Anton? Bij zijn gemoedstoestand?

 

  • E. Het opstel en de gedichten. Ze waren niet voor iedereen goed te lezen, zeker op een e-reader. Toch, wat deden deze stukken met je? 

 

  • F. Waarom werd in latere instantie aan Leie niet verteld dat die vrouw haar moeder was? Wanneer was het juiste moment om dat te vertellen?

 

 Reacties op: Vraag 7: Kies twee (of meer) onderwerpen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Machteld Siegmann

Machteld Siegmann

Machteld Siegmann (1972) is geboren in Krimpen aan den IJssel. Ze studeerde Nede...