Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Volgend jaar weer een prijs voor Mirjam Hildebrand?

op 17 mei 2018 door

De afgelopen periode hebben 17 lezers Voorlopers 2 – De Kracht van velen gelezen met als leuke bijkomstigheid dat auteur Mirjam Hildebrand meedeed.

Dit verhaal gaat wederom om Emma en de leefgemeenschap Percussor. Percussor wordt getroffen door een virus dat de ouderen als eerste velt. Gaan Emma en haar vrienden op tijd een geneesmiddel vinden?

Ondanks dat het een tweede deel is kan het ook prima los gelezen worden. Ook de lezers die deel 1 niet gelezen hadden konden in het verhaal komen.

Schrijfstijl

De lezers zijn erg te spreken over de schrijfstijl van Mirjam. Zo zegt Marina in antwoord op de vraag wat ze het mooiste vind het volgende: “Ik haal er ook niet echt een stukje uit, maar vond heel het boek bijzonder treffend en beeldend geschreven. Vooral hoe fijnzinnig de karakters worden beschreven: je voelt zo hoe Simon is ( in de ogen van zijn dochters, maar ook hoe ze niet het 'geheel' zien), Jonathan, Inge, Alex etc, echt mooi gedaan.”

Er wordt wel door een paar lezers getwijfeld of het soms niet te volwassen is en dan met name of de jeugd van tegenwoordig bepaalde woorden nog wel gebruikt.

Een favoriete quote van de lezers is: "Ik wil proeven wat mijn angsten zijn, voelen waar mijn grenzen liggen, weten wat ik wil en houden wat ik liefheb."

Dat de schrijfstijl gewaardeerd wordt blijkt ook op de vraag of men de epiloog zou willen veranderen. Het verhaal wordt al goed afgerond en heeft volgens de meeste lezers geen andere epiloog nodig.

Personages

Door de gebeurtenissen moeten de personages snel volwassen worden. Maartje zegt hierover: “Door de gebeurtenissen die de oudere mensen eerst treffen worden de jongeren steeds meer gedwongen om beslissingen te nemen, om verantwoordelijk te zijn. Ik vind dat in het boek mooi wordt weergegeven hoe moeilijk dat is en dat iedereen daar anders mee om gaat.”

Voor veel van de lezers is hoofdpersoon Emma een favoriet personage. Desiree vond haar soms wel leuk en soms niet. Ze vond haar wel goed beschreven als een echte tiener.

Naast Emma noemen veel lezers Alex ook als favoriet. Op de vraag van Mirjam over welk personage de lezers meer willen weten wordt hij dan ook vaak genoemd. Ook karakters die niet zo veel in het verhaal voorkomen worden genoemd. Het zal interessant zijn om te lezen of deze een grotere rol in een eventueel vervolg zullen krijgen.

Beoordeling

Heaven-leigh: “Het boek is bijna niet weg te leggen, op sommige stukken is het ook echt wel spannend en je wilt gewoon weten hoe het af gaat lopen met iedereen op Precursor. Daarnaast is het fijn dat het verhaal helemaal uitgewerkt is, er zijn geen losse eindjes of dingen die niet helemaal duidelijk waren.” 4 sterren

''Door het goed opgebouwde plot werd het boek erg spannend''Isa, 4 sterren

 "Voorlopers 2 is een verhaal over verlies, hoop, verdriet, liefde en saamhorigheid. De avonturen van Emma en haar vrienden laten zien dat vooroordelen te overwinnen zijn als je je maar open stelt voor een ander. Ik kreeg daar een heel warm gevoel van." Evelien, 4 sterren

Al aan het begin van de leesclub werd bekend gemaakt dat deel 1 de debuutprijs van de Jonge Lezers had gewonnen. Hoewel niet iedereen wist wat ze moesten verwachten en de verwachtingen van een aantal niet zijn uitgekomen waren de lezers erg  positief zij beoordeelden deel 2 met een gemiddelde van 4,1 ster. Zou dit betekenen dat ook dit deel volgend jaar een prijs wint?

Alle mooie quotes uit de diverse recensies zijn hieronder te lezen. 

Bedankt allemaal voor jullie leuke en actieve bijdragen aan de leesclub!Reacties op: Volgend jaar weer een prijs voor Mirjam Hildebrand?

Meer informatie

Gerelateerd