Advertentie

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 08 maart 2018 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

Let op: De leesclubcoördinator kan afwijken van deze set vragen

Vraag in het leesclubcafé - Wat vind je van de cover? Wat vertelt de cover je? En nadat je de beschrijving van het boek hebt gelezen, vind je deze dan goed bij de cover passen?

De eerste vraag in het discussiegedeelte wordt ongeveer twee weken na ontvangst van de boeken gesteld.

Vraag 1:
Het boek kent vier hoofdpersonages, Tunde, Allie, Margot en Roxanne (Roxy). Hoe ontwikkelen deze hoofdpersonages zich gedurende het verhaal? En welke van deze personages spreekt jou het meeste aan en waarom?

Vraag 2:
Wat vind je van de opbouw van het verhaal? Hoe ontwikkeld de plot zich?

Vraag 3:
Wat is volgens jou het opvallendste element in dit verhaal?

Vraag 4a:
Stel je eens voor, als jij een vrouw zou zijn die beschikt over de wrong. Waarvoor en hoe zou jij hem gebruiken en waarom?

Vraag 4b: Stel je eens voor, als jij een man zou zijn wiens partner beschikt over de wrong. hoe zou jij er mee om gaan?

Vraag 5: Denk je dat Naomi Alderman de lezer met het verhaal een boodschap heeft willen meegeven? Zo ja, welke is dat dan?

Vraag 6: Welke elementen gebruikt de auteur om het verhaal spanning / emotie / diepgang mee te geven? Denk daarbij aan perspectiefwisselingen / flashbacks / flashforwards en de keuze voor de verteller (vertelperspectief).

Vraag 7: Heeft Naomi Alderman je kunnen raken? En op welke manier? In positieve of in negatieve zin?

Vraag 8: Kun je de titel van het boek verklaren? Dekt de titel de inhoud van het verhaal?

Vraag 9: Hoe zou je het boek ervaren als het geschreven zou zijn door een man? Zou dit anders zijn geweest als een man vrouwen de Macht had gegeven en waarom wel of niet?

Vraag 10: Als jij dit boek aan of af zou moeten raden, wat zou je doen en wat voor reden zou je erbij geven?

 

Activiteit:

Willen jullie allemaal nog ene keer nalopen of je alle vragen beantwoordt hebt? 

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken