Advertentie

De man van Marie van Rudi Hermans

op 15 januari 2018 door

We gaan een online leesclub organiseren met de nieuwste roman van de Vlaamse auteur Rudi Hermans, De man van Marie. Heb je zin om deze novelle mee te lezen en bespreken, schrijf je dan snel in en wie weet ontvang jíj het boek van ons.

De man van Marie

De man van Marie staat iedere ochtend om halfacht op, doet zijn gymnastiek, zet verse koffie en klieft het hout. Het zijn deze oude gewoontes die zijn leven op orde houden. Ook wanneer hij op een dag het levenloze lichaam van zijn vrouw aantreft. Maar wat hij ook probeert, aan de vliegen valt niet te ontkomen.

'Hij heeft zijn leeftijd aanvaard, wat niet wegneemt dat de angst om de aftakeling hem onverwachts toch nog verlamt, letterlijk zelfs, terwijl hij bijvoorbeeld een boterham smeert en weer een nieuwe levervlek ziet op de rug van de hand die het mes hanteert. De beving die dan door zijn arm gaat, dwingt hem het mes neer te leggen en een vuist te maken om de arm tot bedaren te brengen. Een bruine vlek op gerimpelde huid, banaal als een modderspat op een schoen. Of vale inkt op een vel perkament, getuige van een enig verleden?'

Lees een fragment uit De man van MarieReacties op: De man van Marie van Rudi Hermans

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Gesponsorde boeken