Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Over deze leesclub

op 01 juni 2016 door

Haar debuutroman sluit volledig aan bij de actuele trend van boektitels met het woord ‘meisje’. Daarom lijkt het niet gek dat Emma Cline snel een contract van twee miljoen dollar te pakken had. Maar weet de Amerikaanse schrijfster de lezer ook te boeien met haar debuutroman of hebben we te maken met een hype?

Lees een artikel 'De meisjes: opgeklopte hype of onvervalste must-read?'

Over De meisjes

Emma Cline voert ons mee naar de explosieve zomer van 1969, naar de zinderend hete straten van Marin County, Californië, in het hoofd van een 14-jarig meisje, de verveelde en zwaarmoedige Evie. Ze staat eenzaam tussen twee pasgescheiden ouders, vol van een wanhopige rusteloosheid, maar vindt steun in de toevallige vriendschap met het oudere en intrigerende meisje Suzanne. Verbijsterd dat er eindelijk iemand is die haar ziet staan, komt Evie al snel terecht in een commune waarvan zeer binnenkort de hele wereld de naam zal weten, en wordt ze verleid door diens waanzinnige leider. Sneller dan ze ooit had kunnen vermoeden wordt ze meegezogen in een wereld vol misdaad en geweld.

Emma Cline's verhaal over een stuurloos meisje tegen het einde van de roerige jaren '60 levert een ontzagwekkend, trefzeker onderzoek op naar de werking van macht, hoe angstaanjagend beïnvloedbaar een pubermeisje kan zijn, en hoe ver zo'n meisje zal gaan om gezien en geliefd te worden.

Hype of niet?

De deelnemers van deze leesclub spelen een sleutelrol in het bepalen of debuutroman De meisjes een opgeklopte hype of een onvervalste must-read is. Je vier #hebbanbuzz-momenten zijn daarom erg belangrijk! Zo laten we de wereld zien wat de Hebban Leesclub vindt.

In een gecombineerde Buzz-Leesclub doe je zowel mee aan de leesclub als aan de buzz. Dat klinkt ingewikkelder dan het is. Je doet in feite gewoon de leesclub zoals hieronder omschreven en roept ook nog eens op vier momenten iets over het boek op social media. Een handig lijstje om bij te houden volgt hieronder.

Onder actieve deelname verstaan we dat:
- je je voorstelt in het leesclubcafé
- je de ontvangst van het boek meldt op social media met de hashtag #hebbanbuzz. Veel lezers doen dat met een foto, niet verplicht, wel heel erg leuk. De leukste berichten delen wij graag (#hebbanbuzz nummer 1)
- je actief bent in het leesclubcafé tijdens het lezen (#hebbanbuzz nummer 2)
- je actief bent in de leesclubdiscussie na het lezen (#hebbanbuzz nummer 3)
- je een recensie schrijft op Hebban
- je een quote uit je eigen recensie en het aantal sterren vermeld in het onderdeel Eindoordeel en je recensie deelt op social media met de hashtag #hebbanbuzz (#hebbanbuzz nummer 4)

Kan ik wel meedoen?
Natuurlijk! Iedereen kan meedoen. Je hebt voor deze Buzz-Leesclub wel een vorm van social media nodig (Facebook, twitter, pinterest, instagram, etc) en een manier om epubs te lezen. Dat kan op je ereader zijn, maar er zijn ook veel gratis programmaatjes of apps beschikbaar op internet waarmee je een epub op je telefoon, tablet of computer kunt lezen.Reacties op: Over deze leesclub

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Emma Cline

Emma Cline

Emma Cline (1989) behaalde een Master aan de Universiteit van Columbia en schrij...

Gesponsorde boeken