Advertentie

Klimschema De Toverberg

op 10 januari 2018 door


Door Flyout - taken by Flyout, CC BY-SA 3.0, Link

De Toverberg is een beklimming van ongeveer 900 bladzijden. Net als Hans Castorp, de hoofdpersoon in wie we ons zullen inleven tijdens het lezen van het boek, vertrekken we vanaf het platte laagland. We klimmen eerst zo’n 400 pagina’s. Bij hoofdstuk 5 houden we even halt om ervaringen uit te wisselen over het eerste stuk van onze tocht. Dan hervatten we de klim en stijgen nog eens een goede 250 pagina’s. We rusten daar even uit na hoofdstuk 6. Vanaf dit punt ondernemen we de laatste beklimming tot aan de top. Na ongeveer 230 bladzijden staan we dan op de top van de Toverberg. Als het niet te mistig is daarboven, zullen we op 5 mei een schitterend uitzicht hebben. 

De expeditie in een schema samengevat:

  • Bespreking hoofdstuk 1 t/m 5 (ongeveer 400 pagina’s) start vanaf 6 april
  • Bespreking hoofdstuk 6 (ongeveer 250 pagina’s) start vanaf 20 april.
  • Bespreking hoofdstuk 7 (ongeveer 230 pagina’s)start vanaf 5 mei.

Er zijn twee moderne vertalingen in het Nederlands verkrijgbaar. Pé Hawinkels maakte in 1975 een vertaling en de vertaling van Hans Driessen kwam in 2012 uit. Er is ook nog een vertaling uit 1927 van de hand van C.J.E. Dinaux, maar deze is wellicht wat gedateerd.

Heb je zin om mee te lezen? Stel jezelf hieronder kort voor en schuif aan met een eigen exemplaar. Het meedoen aan deze leesclub is geheel vrijblijvend. We vinden het leuk als je meedoet aan de discussie bij elke bespreking. Volg ook deze blogspot door op de volgen knop rechtsboven te klikken.Reacties op: Klimschema De Toverberg

Meer informatie

Over

Thomas Mann

Thomas Mann

Paul Thomas Mann (6 juni 1875 - Zürich, 12 augustus 1955) wordt bescho...

Gesponsorde boeken