Advertentie

De vrouw die terug moest van Lina Bengtsdotter

op 23 april 2018 door

Fan van Scandinavische thrillers kunnen hun hart ophalen bij dit nieuwe thrillertalent. Met 'De vrouw die terug moest' wist Lina Bengtsdotter in een keer alle ogen op haar gericht te krijgen en werd het boek bekroond als Zweeds thrillerdebuut van het jaar. Op Hebban lees je een Sneak Preview en kun je je inschrijven voor de Hebban Leesclub!

"Charlie is wat je noemt een ‘stoer wijf’. Ze lost de zaken op haar eigen manier op en is daarbij niet bang om op een of twee zieltjes te trappen. Hield je van Lisbeth Salander uit de Millennium­-trilogie, van Saga Norén uit The Bridge en van Stella Gibson uit The Fall? Dan raak je deze lente verslaafd aan Charlie Lager," zei redacteur Lisanne Mathijssen van HarperCollins Holland eerder al in een vooruitblik op Hebban.

De Zweedse thrillerschrijfster Lina Bengtsdotter vond in haar thuisland onderdak met haar boeken bij dezelfde uitgever die Camilla Läckberg groot maakte. Zweedse boekhandels verkochten in de eerste maand ruim 25.000 exemplaren van De vrouw die terug moest, waarmee dit debuut als een waar succes kan worden betiteld. Bengtsdotter vond inspiratie in het dorp waar ze zelf opgroeide waarna automatisch seriepersonage Charlie Lager in haar hoofd kwam. 'Wat mijn relatie met Gullspång betreft: er zijn veel aspecten aan het stadje die ik moeilijk vind (de arbeidsomstandigheden in de fabrieken, het racisme, de sfeer van wanhoop), maar het is ook een plek waar de mensen nog echt voor elkaar zorgen. Misschien is deze setting wel het gevolg van mijn wens om te begrijpen hoe mensen gevormd worden door de omgeving waarin ze opgroeien.'

Op een warme zomeravond verdwijnt de zeventienjarige Annabelle uit het afgelegen dorpje Gullspång. De politie kan geen enkele aanwijzing vinden, de ouders zijn radeloos. In Stockholm krijgt de ervaren rechercheur Charline 'Charlie' Lager te horen dat zij op de zaak wordt gezet.

Met tegenzin begeeft Charlie zich naar Gullspång - het dorp waar ze is geboren. Ze is er sinds haar veertiende niet meer geweest, en met reden. Tijdens haar zoektocht naar de waarheid over Annabelle wordt ze hardhandig geconfronteerd met haar eigen verleden, en de geheimen die in Gullspång altijd diep weggestopt werden. Kan ze iets voor de verdwenen Annabelle doen? En kan Charlie zelf nog wel geholpen worden?


Lees hier een Sneak PreviewReacties op: De vrouw die terug moest van Lina Bengtsdotter

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken