Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 22 mei 2018 door

18-7: Update van missende antwoorden & recensies.
Willen jullie zo lief zijn dit uiterlijk voor a.s. vrijdag in te vullen? Alvast bedankt!

 Renate: vraag 5, 6, 7, 8, 9 en 10AB nog niet beantwoord.
- Liselore: vraag 6, 7, 8, 9 en 10AB nog niet beantwoord.
- Jolfri: vraag 9 en 10AB nog niet beantwoord.
- Meike: vraag 10AB nog niet beantwoord.
- Miranda: vraag 10AB nog niet beantwoord.

Missende recensies:
- Renate
- Pammie
- Cindy
- Janneke
- Jolfri
- Miranda

****

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

1A (te vinden in het café): Wat is je eerste indruk van het boek? Denk hierbij aan de cover, oneliners, flaptekst etc.
1B: Wat was je verwachting van tevoren? Wist je dat je een psychologische thriller zou gaan lezen, of had je juist andere verwachtingen van het boek door de flaptekst? En wat is je verwachting eigenlijk bij een psychologische thriller?

2: Wat vond je van de schrijfstijl? Zijn er opmerkelijke dingen bijgebleven, bijvoorbeeld een bepaalde manier van verwoording, of misschien zelfs een mooie quote?

3: Wat vind je van de titel van het boek? (Engels = The Wife Between Us, NL = De vrouw na mij). Dekt het de inhoud? Vind je de titel goed of zou je zelf voor een andere gegaan zijn?

4: De vrouw na mij heeft een aantal ethische dilemma's en mooie thema's. Een hiervan is dat het verleden van iemand kan verklaren waarom een persoon op een bepaalde manier in het leven staat. Vind jij dat het verleden van Richard en Nellie goedpraat hoe ze nu in het leven staan? En heb je nog andere thema's kunnen ontdekken?

5: Wat was jouw favoriete moment in het boek? En minst favoriete?

6: Op pagina 14 (Engelstalige boek op pagina 7) vraagt Samantha aan Nellie of Richard soms niet te mooi is om waar te zijn. Vond je hem zo'n "mooi bord waarvan je niet kunt eten" en zo ja, waar in het verhaal begon je deze mening te vormen? Hoe had jij gereageerd als je in Samantha's schoenen had gestaan?

7: Wanneer realiseerde jij je wie Vanessa, Nellie en Emma precies waren? Denk je, gezien je nu de de twists al kent, dat dit een belemmering zal vormen bij een herlezing van het boek?

8: Omschrijf het boek in 3 woorden, zonder verdere uitleg.

9: Wat vond je van de personages? Met wie kon jij je het best mee identificeren? En waarom juist diegene?

10A: In welk genre, of bij welk soort lezer, zou je dit boek aanraden?
10B: Heb je tips voor boeken die in vergelijkbare stijl geschreven?

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in 'Schrijf je recensie'.Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd