Advertentie

De zoon van de verhalenverteller van Pierre Jarawan

op 15 november 2017 door

Samir verruilt het veilige Duitsland voor het wankele Beiroet om verleden en heden eindelijk te kunnen verbinden: wat is er gebeurd met zijn vader, die het gezin zo plotseling in de steek heeft gelaten? De enige aanknopingspunten zijn een oude foto en de verhaaltjes-voor-het-slapengaan die zijn vader hem vroeger vertelde. Samirs tocht leidt door een verscheurd land, waar men niet zit te wachten op verborgen verledens. En Samir ontdekt welk verwoestend effect een familiegeheim kan hebben.

Jarawan toont een ongeëvenaarde gevoeligheid voor de conflicten in het Midden-Oosten, en tegelijkertijd voor de rijke verteltraditie uit de Oriënt. Zijn rijke en intelligente debuut vertelt een verhaal dat juist nu gelezen moet worden en laat zien waarom vaders nooit uit het leven van hun zoon mogen verdwijnen.

Hebbanrecensent Mads: 'Ondanks alle narigheden vertelt Jarawan vol warmte en passie over het land van zijn vader. De vrolijke, levenslustige bewoners, de prachtige contreien en de bevlogen cultuur; het is lang niet zo erg als wordt beweerd. En dat is een mooie boodschap in dit bijzondere familieverhaal. Pure vrolijkheid en pure droefenis tegelijk; Jarawan imponeert!'

Lees hier een fragmentReacties op: De zoon van de verhalenverteller van Pierre Jarawan

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Pierre Jarawan

Pierre Jarawan

Pierre Jarawan (1985) emigreerde op driejarige leeftijd met zijn Libanese vader ...

Gesponsorde boeken